Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Collegereeks Art Nouveau & Jugendstil'
27jan 2017

Collegereeks Art Nouveau & Jugendstil

Iedere vrijdag, van vrijdag 27 januari 2017 tot en met vrijdag 7 april 2017, van 10:30 tot 12:30 uur.

Het zal u niet ontgaan zijn dat de Lustrumcommissie van de Vereniging Oud-Dordrecht hard werkt aan een programma vol activiteiten voor 2017. Stadswandelingen, lezingen, publicaties, festiviteiten en een grote tentoonstelling i.s.m. het Dordrechts Museum zullen de sfeer uit de beginjaren van de vereniging tot leven wekken: de tijd dat liefde voor vaderlandse geschiedenis, erfgoed en kunst opbloeide.

Als een sierlijke slaolievlek verspreidt de Art Nouveau zich rond 1900 over Europa. In elk land heeft ze een andere naam: Jugendstil, Wiener Stil, Stile Floreale, Modernismo, Modern Style en Nieuwe Kunst. Binnen deze stijl draait alles om vernieuwing én verbetering. Kunstenaars hebben schoon genoeg van al die zouteloze neostijlen. Daarnaast zijn ze van mening dat de industriële revolutie nog niet veel soeps heeft voortgebracht. Als reactie daarop gaan ze de leefomgeving verfraaien en verbeteren. Ze vinden een eigen vormtaal uit: floraal en sierlijk, óf juist sober en geometrisch.

In het kader van ons 125-jarig jubileum hebben wij de Vrije Academie verzocht hun collegereeks ‘Art Nouveau & Jugendstil - vloeiende vernieuwing in Europa‘ in 2017 ook in Dordrecht aan te bieden. Goed nieuws: ons verzoek is gehonoreerd! U kunt zich aanmelden via deze link www.vrijeacademie.nl/syldordt. Als u de kortingscode 'syldordt' gebruikt, ontvangt u – als lid van Oud-Dordrecht – de syllabus gratis.

Het eerste college is op 27 januari 2017 en het laatst op 7 april 2017. De colleges zijn op vrijdagmorgen van 10:30 tot 12:30.

Leuk om te weten: op ons verzoek zullen de colleges worden gegeven in de Remonstrantse Kerk. Deze kerk heeft namelijk een fantastisch Art Nouveau interieur.

Contactinformatie:
Locatie: Cornelis de Wittstraat 28
Organisator: Vereniging Oud-Dordrecht
Telefoonnummer: 078 6138835
Email:remonstranten.dordt@gmail.com
Website:www.vrijeacademie.nl/syldordt


Deel dit bericht met je vrienden!