Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Mamacafé Drechtsteden '
18jan 2017

Mamacafé Drechtsteden

Iedere derde woensdag van de maand, van woensdag 18 januari 2017 tot en met woensdag 17 januari 2018, van 10:00 tot 12:00 uur.

Het Mamacafé is een gezellige, informatieve maandelijkse bijeenkomst voor jonge moeders uit de regio.
Je kan er met of zonder baby en eventuele oudere kinderen (tot 4 jaar) naar toe komen, op elke derde woensdagochtend van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Je mag gewoon binnenlopen en hoeft dus niet om 10.00 uur aanwezig te zijn.

Moeder worden en moeder zijn is vaak een groot avontuur. Het kan ook een zoektocht zijn. Doe ik het goed? Waar vind ik meer informatie? Hebben anderen ook problemen met slapen, voeden, spelen, werken? Of hebben zij juist de antwoorden? Bij het Mamacafé helpen moeders en professionals elkaar. Daarnaast zijn er regelmatig themaworkshops over bijvoorbeeld babymassage of draagdoeken.

Er zijn altijd een of meer lactatiekundigen bij met veel deskundigheid op het gebied van voeding. Speelgoed voor oudere kinderen is aanwezig. Je baby verschonen kan. Borstvoeden mag natuurlijk! De ochtenden worden georganiseerd door Geboortecentrum Rhena van het Albert Schweitzer ziekenhuis, Careyn Kraamzorg, Kraamcentrum DAT en Kraamzorg De Waarden.

Het Mamacafé ging in februari 2016 van start op een andere plek, Brasserie Downtown. Het was er gezellig, maar de ruimte was iets te beperkt voor bijvoorbeeld een workshop. De openbare bibliotheek zocht op haar beurt naar leuke, maatschappelijke doelen om de bibliotheek toegankelijker te maken voor een jong publiek. Het resultaat is een Mamacafé in de Blauwe Kamer: een mooie, grote en veilige ruimte waar ook grotere kinderen die meekomen met de moeders rustig kunnen spelen.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Mamacafé Drechtsteden en vragen mogen worden gemaild naar mamacafedrechtsteden@gmail.com

Contactinformatie:
Locatie: de bibliotheek aan de Groenmarkt 153
Organisator: Mamacafé Drechtsteden
Email:mamacafedrechtsteden@gmail.com
Website:www.facebook.com/Mamacafé-Drechtsteden-1693879920824610


Deel dit bericht met je vrienden!