zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Kinderworkshop Klein in Huis Van Gijn

Kinderworkshop Klein in Huis Van Gijn

12 augustus 2015
Van 14:30 uur tot en met 00:00 uur

Bouw mee aan een MEGA poppenhuis
Heb jij verborgen talenten om een leeg huis om te toveren tot een droomhuis? Ontdek ze op woensdag 12 augustus tijdens de workshop Klein! in Huis Van Gijn. Leef je uit op de inrichting van het nu nog lege casco, ontworpen door de Dordtse kunstenaar Erik Sep. Knutsel, plak en bouw mee aan een MEGA poppenhuis.

De workshop start met een route door het museum. Sinds de opening van de tentoonstelling Klein! staan in Huis Van Gijn poppen en poppenhuizen centraal. Voor het eerst zijn de objecten niet alleen in de tentoonstellingsruimtes te bewonderen, maar ook in een speciale pop-up route door de historische museumwoning. Laat je onderweg inspireren door alles wat klein is.

GROOT Dordts poppenhuis
Samen met bezoekers bouwt het museum in diverse workshops aan een groot Dordts poppenhuis. Het eindresultaat, een speelhuis van ruim twee meter hoog, wordt geschonken aan de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Huis Van Gijn organiseert workshops, voor zowel kinderen als volwassenen.

Bouw mee
Voor de inrichting van het GROOT Dordts Poppenhuis is Huis Van Gijn nog op zoek naar materialen. Denk bijvoorbeeld aan oude poppenmeubeltjes of speelgoed. Ook stukjes stof, restjes behang, verfstokjes of tapijt zijn van harte welkom. Je bijdrage kun je tijdens openingstijden afgeven aan de balie van het museum.
Woensdag 12 augustus l kidsworkshop Klein! l 14.30 uur l €3,50 exclusief museumentree l ticketverkoop: www.huisvangijn.nl/tickets of bij de balie.
Klein! Poppen & poppenhuizen is te zien tot en met medio februari 2016

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Dordts Museum

Nieuwe Haven 30

+31 (0)78 770 5320

e.kara@dordrecht.nl www.dordrechtsmuseum.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!