zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Lezing over Humisme. Humisme?

04 augustus 2015
Van dinsdag 04 augustus 2015 tot en met vrijdag 04 september 2015
Van 18:30 uur tot en met 21:00 uur

GRATIS LEZING OVER HUMISME. WAT IS DAT NOU WEER?Op vrijdag 4 september om 18:30 kunt u een gratis lezing over Humisme bijwonen. De kantine van de volkstuinvereniging Het Vlijpark op de Nieuwe Noordpolderweg 1 staat dan open voor belangstellenden in Het Humisme.HUMISME?Een humist is iemand met kennis van het bodemvoedselweb die met gevoel voor humus er alles aan doet de bodem te behouden en te verbeteren (en dus niet ten koste van de bodem elders). Humisme is leven met inachtneming van alles wat er onder de grond leeft. Tijdens deze lezing leert u daarover.Met de komst van de Groene Revolutie zijn we iets gaan doen wat nog nooit eerder geprobeerd is: we zijn de plant rechtstreeks gaan voeden in plaats van via de bodem. Daardoor nemen de humusgehaltes af met 1% per jaar. De gevolgen zijn niet te overzien: het ecosysteem in de bodem, het bodemvoedselweb, wordt op grote schaal vernietigd met als gevolg dat ons eten steeds minder voedingswaarde bevat.De lezing wordt verzorgd door Marc Siepman. Marc komt uit Deventer en moet die avond met het openbaar vervoer weer terug. Vandaar dat we vroeg beginnen: om 18.30 uur.Meer informatie vindt u op www.humisme.nl en op de website van Het Vlijpark. www.vlijpark.nlIndien u uw komst wilt aanmelden kunt u een mail sturen aan groen@vlijpark.nl

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Het Vlijpark

Kantine van Het Vlijpark, Nieuwe Noordpolderweg 1 Dordrecht

webmaster@vlijpark.nl http://www.vlijpark.nl
Deel dit bericht met je vrienden!