zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

You-Tube Beiaardier op beiaard Grote Kerktoren

You-Tube Beiaardier op beiaard Grote Kerktoren

23 juli 2015
Van donderdag 23 juli 2015 tot en met donderdag 23 juli 2015
Van 19:00 uur tot en met 00:00 uur

Donderdagavond 23 juli speelt Bastian Fuchs, één van de jongste beiaardiers ter wereld,  op de klokken van Dordrecht. Het concert bestaat uit twee delen. Het eerste deel begint om 19 uur en is op het nieuwe carillon van het oude Stadhuis. Het tweede deel begint om 20 uur en is op de beiaard van de Grote Kerkstoren. 
Bastian Fuchs laat een gevarieerd programma horen met zowel oorspronkelijke voor beiaard geschreven composities, als populaire bewerkingen van goed in het gehoor liggende salonmuziek. Hij wordt wel de ‘you-tube’-beiaardier genoemd, omdat hij het spelen op een beiaard zelf heeft aangeleerd door heel veel naar filmpjes op internet te kijken. 
De nabije omgeving van de Stadhuistoren is geschikt als luisterplaats. De bankjes aan het Maartensgat en op de Pottenkade zijn geschikt voor het beluisteren van het concert op het carillon van de Grote Kerkstoren. Programmaboekjes worden gratis verstrekt. Om 19.45 uur is er weer handluiden voor vrijwilligers en na afloop van het concert is er een gezellige ‘afterglow’ in ’t Klockhuys aan de voet van de toren. 

Info

Organisator:

Adres:

Grote Kerk

Grote Kerktoren

Deel dit bericht met je vrienden!