zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Hagepreek

Hagepreek

19 juli 2015
Van zondag 19 juli 2015 tot en met zondag 19 juli 2015
Van 15:00 uur tot en met 15:45 uur

Op zondagmiddag 19 juli wordt de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572 in het Hof herdacht. Een uitstekende gelegenheid om na te denken over vrijheid van woord en gedachte. Dat wordt door het Dordrechts Museum opgepakt.

Het Platform Raad van Kerken wil deze gelegenheid aangrijpen om voorafgaand aan de officiële herdenking stil te staan bij waar het toen concreet om ging: de vrijheid om in God te geloven zoals je denkt dat dat moet. We weten dat de protestanten niet openlijk in de steden konden samenkomen en zgn. hagepreken hielden. Door de vrijheid van godsdienst van 1572 werd dat anders. Een reden om nog altijd dankbaar voor te zijn.

Voor meer informatie: Klik hier.

Info

Organisator:

Adres:

Platform Raad van Kerken

Hof van Nederland

Deel dit bericht met je vrienden!