maandag 2 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Concert [F]luister belooft avontuurlijke elektronica

Concert [F]luister belooft avontuurlijke elektronica

19 juli 2015
Van zondag 19 juli 2015 tot en met zondag 19 juli 2015
Van 15:00 uur tot en met 00:00 uur

Concert [F]LUISTER belooft avontuurlijke elektronica

Optreden Corey Fuller & Stephan Mathieu
Voorprogramma: Kevin Verwijmeren
 
Op zondagmiddag 19 juli presenteert [F]luister in samenwerking met het Dordrechts Museum een uniek samenwerkingsproject. De musici Corey Fuller en Stephan Mathieu, beide verbonden aan platenlabel 12k, treden voor het eerst samen op. Reken op een bijzondere middag vol avontuurlijke elektronica, piano, gitaar en soundscapes. Het voorprogramma wordt verzorgd Kevin Verwijmeren.
 
Stephan Mathieu
Na tien jaar als professioneel drummer gewerkt te hebben in de Berlijnse improvisatiescène, schakelde Stephan Mathieu over naar elektronische abstracte muziek. Zijn composities ontstaan door omgevingsgeluiden, zoals van oude instrumenten en radio's, om te vormen tot iets nieuws. Eerder werkte Stephan Mathieu samen met onder andere David Sylvian en Sylvain Chauveau.
 
Corey Fuller
Corey Fuller werd in de Verenigde Staten geboren, maar groeide op in Japan. Doordat hij opgroeide tussen twee culturen, neemt in zijn composities geografie een prominente plaats in. In zijn werk combineert hij akoestische instrumenten met omgevingsgeluiden. Corey Fuller werkte eerder samen met onder andere Ryuichi Sakamoto en Taylor Deupree.
 
Kevin Verwijmeren
Geïnspireerd door de ambient drones van Tim Hecker, Loscil en Pan American begon Kevin Verwijmeren twee jaar geleden met het maken van muziek. Het resulteerde vorig jaar in een schitterend debuut It’s the colour of a cloud covered sky. Negen langgerekte drones die zich laten beluisteren als een dromerige soundtrack voor het stedelijke landschap.  

[F]luister
[F]luister is een initiatief voor intense luistermuziek, ontstaan uit het Urban Explorers festival. Het brengt verrassende muziek in een kunstzinnige omgeving.
 
Zondag 19 juli l 15.00 uur l Dordrechts Museum, De Zaal l
Entree exclusief museumentree: €7,50 (vvk), / €10,- (aan de zaal).

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Dordts Museum

Nieuwe Haven 30

+31 (0)78 770 5320

e.kara@dordrecht.nl www.dordrechtsmuseum.nl/tickets
Deel dit bericht met je vrienden!