maandag 2 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Themarondleiding in Dordrechts Museum:

Themarondleiding in Dordrechts Museum:

17 juli 2015
Van vrijdag 17 juli 2015 tot en met vrijdag 17 juli 2015
Van 11:30 uur tot en met 00:00 uur

De Haagse School & Romantiek
Ontdek de invloed van Ary Scheffer

De invloeden vanuit de Romantiek op de Haagse School zijn vaak onderbelicht. Tijdens de  themarondleiding De Haagse School & Romantiek op vrijdag 17 juli ontdekt u waar de wortels en invloeden van deze succesvolle kunststroming liggen.

De grote schilder Jozef Israëls reisde al op jonge leeftijd naar Parijs en maakte daar kennis met de thema's en schilderijen van de van oorsprong Dordtse schilder Ary Scheffer. Scheffer was destijds één van de bekendste schilders van de Romantiek. Ontdek in de tentoonstelling de invloed van Scheffer op de Haagse School. Israëls was meester van het alledaagse sentiment. Hij liet zich inspireren door het zware bestaan van boeren en vissers en was sterk onder de indruk van het ruige leven van de arme vissers aan de kust.

Vrijdag 17 juli l 11.30 uur l Dordrechts Museum l € 5,- excl. museumentree l ticketverkoop www.dordrechtsmuseum.nl/tickets of bij de balie.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Dordts Museum

Nieuwe Haven 30

+31 (0)78 770 5320

e.kara@dordrecht.nl www.dordrechtsmuseum.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!