zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Bronzen Mozart in Dordrecht

Bronzen Mozart in Dordrecht

16 juli 2015
Van donderdag 16 juli 2015 tot en met donderdag 16 juli 2015
Van 19:00 uur tot en met 00:00 uur

Donderdagavond 16 juli zal de muziek van Mozart op een heel andere manier te horen zijn dan normaal gebruikelijk. Beiaardier Boudewijn Zwart speelt om 19 uur op het carillon van het oude Stadhuis een drietal Mozartwerken spelen die hij bewerkt heeft voor carillon. Het optreden wordt gevolgd door een concert op de klokken van de Grote Kerkstoren. Daar klinkt oorspronkelijk voor beiaard geschreven muziek.

De nabije omgeving van de Stadhuistoren is geschikt als luisterplaats. De bankjes aan het Maartensgat en op de Pottenkade zijn geschikt voor het beluisteren van het concert op het carillon van de Grote Kerkstoren. Programmaboekjes worden gratis verstrekt. Om 19.45 uur is er weer handluiden voor vrijwilligers en na afloop van het concert is er een gezellige ‘afterglow’ in ’t Klockhuys aan de voet van de toren.

Info

Organisator:

Adres:

Boudewijn Zwart

Binnenstad

Deel dit bericht met je vrienden!