maandag 2 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Surrouded by Sagacity

Surrouded by Sagacity

04 juli 2015
Van zaterdag 04 juli 2015 tot en met zondag 26 juli 2015
Van 13:00 uur tot en met 17:00 uur

Van 4 tot en met 26 juli organiseert Pictura in samenwerking met Eightfold de groepstentoonstelling Surrouded by Sagacity. Gastcuratoren Herman Lamers en Maaike Kerman presenteren recent werk van negen Nederlandse opkomende en midcareer kunstenaars.Behoudt een object zonder weergave van een context haar waarde of wijzigt het object als ook haar omgeving wijzigt? Verandert onze realiteit van kunst door de tijd heen en bestaat er dan ook zoiets als kunst in het nu?Zonder in te boeten aan het belang van de formele traditionele thema’s van de schilderkunst voert Surrounded By Sagacity je langs ideeën over waarde en realiteit van kunst. De negen kunstenaars in de tentoonstelling zoeken, wellicht zonder te vinden, naar de waarheid achter het idee dat kunst zich verhoudt tot ons denken over kunst.Surrounded By Sagacity heeft zich gevormd rond het belang van de professionele ontwikkeling van een kunstenaar. Het grootste deel van de geselecteerde kunstenaars presenteerde zich eerder al in het Dordtse Pictura. De presentatie is zodoende een tweede momentopname.De kunstenaars die deelnemen aan deze tentoonstelling zijn: Barbara Helmer, Josje Peters, Martijn Grooten, Laurien Dumbar, Steye Felix, Folke Janssen, Anita Hrnic, Just Quist, Daan Emmen en Nanouk Leopold.Eightfold is een onafhankelijk kunst- en muzieklabel dat dient als gecureerd platform voor een internationale selectie kunstenaars en muzikanten. Eightfold richt zich in haar programma op het artistieke proces; de interactie tussen het denken en maken.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Pictura Dordrecht en Eightfold

Pictura Dordrecht

info@pictura.nl http://www.pictura.nl
Deel dit bericht met je vrienden!