maandag 2 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Themarondleiding in Dordrechts Museum laat Holland op z’n mooist zien

Themarondleiding in Dordrechts Museum laat Holland op z’n mooist zien

03 juli 2015
Van vrijdag 03 juli 2015 tot en met vrijdag 03 juli 2015
Van 11:30 uur tot en met 00:00 uur

Themarondleiding in Dordrechts Museum laat Holland op z’n mooist zien
Ontdek boeren- en visserstaferelen vol sentiment en romantiek
Schilderen in de open lucht met als typisch Hollandse onderwerpen polders, rivierlandschappen, koeien, schapen, boeren, visserstaferelen en bovenal Hollandse luchten. Tijdens de  themarondleiding Vissers & Boeren op vrijdag 3 juli, door de tentoonstelling Holland op z’n mooist maakt u kennis met de Haagse School in het voorjaar.
De grote schilder Jozef Israëls, één van de oervaders van de Haagse School, was meester van het alledaagse sentiment. Hij liet zich inspireren door het zware bestaan van boeren en vissers en was sterk onder de indruk van het ruige leven van de arme vissers aan de kust.
Israëls was, net als zijn tijdgenoten, vaak te vinden op het strand of in het landschap. Hij legde op pakkende wijze boeren en vissers vast. Zo pakkend zelfs dat zijn iconische taferelen mede de Nederlandse identiteit tot op de dag van vandaag bepaalt.
 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Dordts Museum

Nieuwe Haven 30

+31 (0)78 770 5320

e.kara@dordrecht.nl www.dordrechtsmuseum.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!