vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

The Real Block

The Real Block

27 september 2014
Van 21:30 uur tot en met 00:00 uur

Tijdens deze editie van de succesvolle Jazzlab Sessions staat het boek der boeken van de jazz weer centraal: The Real Book. Een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, nummers uit dit wereldberoemde standaard werk.

The Real Book is een verzameling bladmuziek, samengebracht door studenten van Berklee College. Het boek bestaat uit een flinke lijst van zogeheten ‘jazzstandards’; nummers die elke jazzmuzikant min of meer in zijn basisrepertoire heeft. De meeste nummers waren oorspronkelijk geen jazzcomposities. Het gaat om composities die, ongeacht of ze werden geschreven door een jazzcomponist, worden gebruikt als basis voor jazzarrangementen of improvisaties. Er is geen definitieve lijst van jazzstandards en de lijst van nummers die geacht worden standards te zijn, verandert keer op keer. Op jamsessies wordt vaak geput uit deze lijst van stukken.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

Zaterdag 27 september 2014
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 4,--

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!