zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

U komt toch ook naar de fair op het schapenlandje?

U komt toch ook naar de fair op het schapenlandje?

27 september 2014
Van 13:00 uur tot en met 17:00 uur

De fair op het schapenlandje aan de Dubbeldamseweg-Zuid 362 in Reeland beleeft op 27 september 2014 een eerste lustrum. Al 5 jaar organiseren buren voor buren een middag waarin kennismaking, ontmoeting en gezelligheid de kern zijn. Dankzij de gastvrijheid van Corrie de Kock en Freek Ton kan dit evenement weer georganiseerd worden.

Dit jaar gaat de opbrengst van de dag naar de Bosman molen. De molen is door een aantal buurtbewoners ontmantelt, opgeknapt, verplaatst. Op 27 september om 14.00 uur zal de molen officieel onthuld worden door wethouder Karin Lambrechts. Daarnaast komt er in oktober weer een ram zodat er komend voorjaar weer lammeren te bewonderen zullen zijn. Op dit moment lopen er 2 soorten schapen, kippen en 2 varkens op het terrein rond. En staan er bijenkorven.

De fair begint om 13.00 uur en heeft weer diverse stands zoals demonstraties vachtvilten en wol spinnen; schilderijen; Gemiva-SVG groep; Baobab (djembé spelen); houtkunstenaars; planten; edelstenen en landproducten.

Er zijn rondleidingen over de bijzondere bomen die op het terrein verspreid staan. Deze rondleidingen worden door de heer Visscher van het landschapskundig museum aan de Reeweg-oost gegeven. Er staat kunst op het terrein tentoongesteld.Voor de kinderen is er natuurlijk weer een grabbelton en een stormbaan in de bomen. Je kunt mee helpen aan de bouw van een boomhut (zagen/timmeren) en kun je mooie dingen van drijfhout maken. Voor de durfallen is er sprietlopen, touwtrekken, boomstamwerpen en varen.

Ook aan de inwendige mens is gedacht: naast koffie, thee, limonade zijn er heerlijke zelfgemaakte taarten, cupcakes, poffertjes, pannenkoeken, soep e.d. En jam, honing, noten en andere eerlijke producten die mee naar huis genomen kunnen worden.

De burendagfair stopt om 17.00 uur. We hopen op een mooie dag. Bij erg slecht weer moeten we helaas afgelasten.

Meer informatie, donatie, deelname? Mail naar: schapenfair@gmail.com.

U bent van harte welkom!

De fair en het schapenlandje is een initiatief van buurtbewoners. Het is een plek in Dordrecht waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en tegelijk het terrein met elkaar onderhouden.

Info

Organisator:

Adres:

Buren Dubbeldamseweg

Schapenlandje

Deel dit bericht met je vrienden!