vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Burendag  in de Bosboom Toussaintstraat

Burendag in de Bosboom Toussaintstraat

27 september 2014
Van 11:00 uur tot en met 15:00 uur


De Buitenwacht, Humanitas Home-Start , de brandweer, de Letsruilwinkel en de Groeituinen organiseren op zaterdag 27 september van 11.00- 15.00 uur een burendag in de Bosboom Toussaintstaat.
Op de burendag kunnen bewoners uit Krispijn en gebruikers en deelnemers van de organiserende organisaties elkaar ontmoeten, met elkaar kennismaken en samen bekijken hoe ze elkaar (uit de brand) kunnen helpen.  

Voor jong en oud zijn er allerlei activiteiten:
Voor de Buitenwacht is een  terras . Je kunt er gezellig zitten en ongedwongen met elkaar praten. Er is en muzikaal programma, met een optreden van de Djembégroep van Radouan en de Krispijnse jongerengroep Bufflow,  die eigentijdse muziek speelt.
Hapjes zullen o.a. verzorgd worden door Brammert  Waagmeesters van Passie voor Vuur. Hij kookt op een open vuur  en verwerkt daarin allerlei  groentes en kruiden  uit de Groeituinen aan de Patersweg.
Aan de overkant van de straat zijn er activiteiten op het schoolplein van basisschool Eden .
De brandweer is er met grote brandweerauto’s en kinderen  mogen zelf spuiten. Daarnaast worden er diverse oudhollandse kinderspelen georganiseerd. Kinderen kunnen ook deelnemen aan de kleedjesmarkt . Kinderen kunnen een kleedje neerleggen en het speelgoed dat ze niet gebruiken ruilen of verkopen.

De deelnemende organisaties zullen op deze dag laten zien wat ze voor de buurt kunnen betekenen en met de bewoners in gesprek gaan .
De brandweer laat zien hoe je letterlijk een brand kunt blussen.  De Lets ruilwinkel laat zien hoe de ruil werkt. In de onderlinge gesprekken kan een ieder zijn wensen , behoeftes en klachten uiten.  Samen willen we mogelijkheden en oplossingen zoeken en ontdekken wat de aanwezige organisaties te bieden hebben.

De burendag wordt mede mogelijk gemaakt door het oranjefonds.
Kinderen die deel willen nemen aan de kleedjesmarkt kunnen zich opgeven bij Els Hauser,  078-6131359 kantoor@buitenwachtdordrecht.nl

Info

Organisator:

Adres:

de Buitenwacht

Bosboom Toussaintstraat 67

Deel dit bericht met je vrienden!