zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Zien en proberen op Symposium Cliënt en ICT

Zien en proberen op Symposium Cliënt en ICT

27 september 2014
Van 13:00 uur tot en met 17:30 uur"Moet dat nou? Ik ben niet zo handig met computers', was de eerste reactie van Bertus Helsemans toen hij hoorde dat de Gemiva-SVG Groep hem voortaan voor een deel via de computer ging begeleiden, in het project Digitaal Dichtbij. Inmiddels is Bertus een enthousiast gebruiker. Hij is niet de enige voor wie de computer een steeds grote rol gaat vervullen. Computertoepassingen en -aanpassingen halen de buitenwereld steeds dichterbij voor mensen met een beperking. Daarom organiseert de Gemiva-SVG Groep op 27 september het symposium Cliënt en ICT voor cliënten, hun familie, begeleiders, vrijwilligers en andere belangstellenden.

Een tablet en handige apps ter ondersteuning, je eigen webpagina met de dingen die je handig vindt, een beeldhorloge, een website waar je terecht kunt met vragen en nog veel meer. Het bestaat allemaal om mensen met een beperking te steunen in hun dagelijkse leven, of om de poort naar de maatschappij verder open te zetten. Vorig jaar begon de Gemiva-SVG Groep een succcesvol project waarbij cliënten een tablet konden uitproberen.

Veel cliënten, hun familieleden, vrijwilligers en begeleiders kennen de mogelijkheden echter niet of ze weten er te weinig van. Voor hen en andere belangstellenden is het symposium. Hier kunnen zij kort kennismaken met allerlei bestaande toepassingen. In veel gevallen kunnen zij de toepassingen ook zelf uitproberen.

Symposium
Op 27 september kunt u rondkijken op de Kennismarkt. Hier presenteren medewerkers en cliënten van de Gemiva-SVG Groep en andere aanbieders van toepassingen verschillende mogelijkheden. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een carrousel  langs verschillende Zien- en Doenworkshops. Bij Zien- de Doenworkshops krijgt u voornamelijk informatie over projecten van de Gemiva-SVG Groep of middelen die hier in gebruik zijn.  

Digitaal Dichtbij
Eén van die projecten is Digitaal Dichtbij van de Ambulante Dienstverlening. Hier hebben begeleiders en cliënt op afspraak contact. De cliënt heeft een computer met internetverbinding, de begeleider een Ipad. Ook kunnen familieleden er gebruik van maken. Maar de cliënt heeft de regie, hij bepaalt wie hij via de beveiligde omgeving toelaat.
Voor Bertus Helsemans kwam het allemaal goed: hij werd heel handig met de computer, en zelfs zijn vriendin kijkt en praat mee op de achtergrond. Eerst kwam zijn begeleidster wekelijks langs. Nu is er de ene week een gesprek via Digitaal Dichtbij en de andere keer komt ze op bezoek. Soms is er extra contact via Digitaal Dichtbij.
Welkom
Het symposium vindt plaats op zaterdag 27 september, in Postillion Hotel Dordrecht
Rijksstraatweg 30, 3316 EH Dordrecht. U bent van harte welkom van 13.00 tot 17.30 uur. Vanaf 16,30 uur is er een hapje en een drankje om na te praten.
 
Aanmelden

Aanmelden voor de middag is noodzakelijk. Er kunnen maximaal 150 mensen deelnemen. Mogelijk zijn er meer belangstellenden dan plaatsen. Aanmelden kan uiterlijk 15 september 2014 via www.gemivraag.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Gemivraag

Rijksstraatweg 30

Deel dit bericht met je vrienden!