vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Jazzy Bach met bekende Saxofonist Dick de Graaf in Ketel 1

Jazzy Bach met bekende Saxofonist Dick de Graaf in Ketel 1

26 september 2014
Van 21:30 uur tot en met 00:00 uur

Het wordt komende vrijdag een feestje in Ketel 1 van het Energiehuis in Dordrecht. Ketel 1 wordt deze avond (21.30 uur) omgebouwd tot een sfeervol ‘café’ waar u onder genot van een drankje kunt genieten van het hoogwaardige jazzy Clazz Ensemble in samenwerking met Dick de Graaf op saxofoon. Een heerlijke avond uit.

De artistiek leider van Clazz is duidelijk over zijn enthousiasme om Bachs muzikale DNA te verbinden met jazz:

 “Dit is precies wat me de afgelopen jaren in de houdgreep heeft. Als bevlogen jazzmusicus heb ik me altijd laten inspireren door elementen uit andere muzieksoorten. Jimi Hendrix, Westafrikaanse griots, Astor Piazzolla en Franz Schubert had ik al als uitgangspunt gebruikt voor diverse projecten voordat ik in 2007 gevraagd werd om met mijn jazzkwintet een bijdrage te leveren aan het Bachfest in Leipzig. Na het bewerken van een aantal van Bachs composities tot jazzrepertoire en na solo-improvisaties op zijn cellosuites, is bij mij het besef gegroeid hoe stevig Bachs DNA in mijn muziek is verankerd".Het project met het Clazz Ensemble, twaalf musici die opereren op het snijvlak van de moderne gecomponeerde muziek en jazz, is een logisch vervolg op eerdere Bachprojecten. Diepere lagen in composities van de grote meester zullen leiden tot arrangementen die de musici in het orkest bewegen tot meeslepende improvisaties. Hierbij manifesteert zich het Bach DNA niet alleen door de intelligente samenklanken die hij ons heeft achtergelaten. Ook het besef dat Bach zelf een geduchte improvisator was en dat composities vaak zijn ontstaan uit zijn improvisaties verleent dit project een bijzonder lading.

Dick de Graaf speelde o.a met Chet Baker, Misha Mengelberg, Jasper van ’t Hof, Kenny Weeler, Tom Harrell, Benny Golson, Billy Hart, Toumani Diabaté, Jeremy Monteiro and Erkan Ogur.

Kaarten verkrijgbaar via website Bachfestival, bij kassa Energiehuis, VVV of een uur voor aanvang te verkrijgen aan de deur.

Info

Organisator:

Adres:

Energiehuis

Noordendijk 148

Deel dit bericht met je vrienden!