vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Schrijver en journalist Frank Westerman vertelt over ‘Stikvallei’

Schrijver en journalist Frank Westerman vertelt over ‘Stikvallei’

23 september 2014
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Stichting Stedenband Dordrecht-Bamenda en de Bibliotheek AanZet organiseren op dinsdag 23 september een literaire avond met Frank Westerman. Van 20.00 – 22.00 uur vertelt hij in bibliotheek Dordrecht Centrum over zijn boek Stikvallei, dat gaat over een groot drama dat zich afspeelde in de buurt van de Dordtse partnerstad Bamenda in Kameroen. Tickets á € 7,50 (normaal) en € 5,- (bibliotheek- en stedenbandleden) zijn te koop via www.debibliotheekaanzet.nl en in de bibliotheek.

Over de lezing
Stikvallei gaat over een groot drama dat zich 28 jaar geleden voltrok bij Lake Nyos in Noordwest-Kameroen. Op 21 augustus 1986 verdwijnt in deze vallei al het leven op mysterieuze, haast onverklaarbare wijze. Alle dieren vallen dood neer, samen met 1746 mannen, vrouwen en kinderen. Zonder schade aan de omgeving; hutten en palmen blijven in tact.

Over de oorzaken bestaan allerlei theorieën, verhalen en mythes en de wetenschap heeft de oorzaak ook nog niet ontrafeld. In Stikvallei probeert Westerman de waarheid over het drama te achterhalen en gaat hij op zoek naar de verhalen die daar in de loop van de tijd over zijn ontstaan.

Voorafgaand aan de lezing geeft Stichting Dordrecht-Bamenda een toelichting over haar activiteiten in Dordrecht en Kameroen.

Over Frank Westerman
Frank Westerman (1964) studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Voor zijn afstudeeronderzoek reisde hij in 1987 naar Peru, waar hij de precolumbiaanse irrigatiemethoden van de Aymara in de Andes bestudeerde. In deze periode schreef hij zijn eerste journalistieke reportages.

Tussen 1992 en 2002 werkte Westerman o.a. als journalist voor de Volkskrant en NRC Handelsblad. Sinds 2002 is hij fulltime schrijver. Eind 2013 maakte Westerman zijn debuut als tv-presentator van het 7-delige NTR-programma 'Nederland in 7 Overstromingen'.

Naast zijn laatste boek Stikvallei (2013) schreef Frank Westerman o.a. De Graanrepubliek (1999), Ingenieurs van de ziel (2002) en El Negro en ik (2004).

Zusterstad Bamenda
Sinds 1996 heeft de gemeente Dordrecht een stedenband met de gemeente Bamenda in het West-Afrikaanse Kameroen. Een stedenband is een formele vriendschapsband met als doel om kennis uit te wisselen en van elkaars cultuur te leren. Stichting Dordrecht-Bamenda stimuleert Dordtenaren om contacten te leggen met inwoners van Bamenda.

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

De Bibliotheek AanZet

Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153

078 620 55 00

service@debibliotheekatotz.nl www.debibliotheekatotz.nl
Deel dit bericht met je vrienden!