vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Combirondleiding door de tentoonstellingen

Combirondleiding door de tentoonstellingen

21 september 2014


Combirondleiding door de tentoonstellingen UMZUG, Graag Gezien en De Koning te Rijk
 
Langs hedendaagse kunst, favorieten uit het depot en kunst uit de collectie Rijksdienst Cultureel Erfgoed. In deze combirondleiding op zondag 21 september staan maarliefst drie tentoonstellingen centraal. UMZUG laat hedendaagse werken zien van de Dordtse kunstenaar Ton Kraayeveld. Graag Gezien toont de favorieten van het publiek en in De Koning te Rijk wordt stilgestaan bij een selectie schilderijen uit het langdurig bruikleen van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed.
 
UMZUG toont Kraayevelds werk van de laatste 10 jaar.
De kunstenaar schildert en tekent een wereld waarin onder andere kantoren, wachtruimtes, logo’s en losse woorden veelvuldig voorkomen. Het is een lege neutrale wereld waarbij de kijker wordt uitgedaagd om eigen gedachten op het doek te projecteren.
 
Met de tentoonstelling Graag Gezien zet het museum ruim honderd verborgen schatten uit het depot in de schijnwerpers. En welke kunstwerken dat zijn, dat heeft het publiek via (online) stemmen bepaald. Het is een verzameling met een grote diversiteit: schilderijen hangen naast tekeningen, prenten en foto’s, oude kunst naast moderne en hedendaagse werken.
 
De tentoonstelling De Koning te Rijk laat 20ste-eeuwse Nederlandse schilderkunst zien afkomstig uit oude en nieuwe bruiklenen van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. De RCE beheert een deel van de kunstcollectie van de Nederlandse Staat en wil graag zoveel mogelijk laten zien in onder meer musea. Van de meeste kunstenaars had het museum al werk in bezit en vormen de bruiklenen een waardevolle aanvulling. Andere kunstenaars, zoals Ferdinand Erfmann en Carel Willink, waren nog niet in de collectie vertegenwoordigd.
 
Zo 21 september | 14.30 uur | Dordrechts Museum | € 4 excl. museumentree | aanmelden: www.dordrechtsmuseum.nl/tickets

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Dordts Museum

Nieuwe Haven 30

+31 (0)78 770 5320

e.kara@dordrecht.nl www.dordrechtsmuseum.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!