vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

The Jazzinvaders invite Azymuth (Brazil)

The Jazzinvaders invite Azymuth (Brazil)

21 september 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Op zondag 21 september spelen The Jazzinvaders met de legendarische Braziliaanse samba-jazz formatie Azymuth in het Dolhuis. Onder de naam Jazzpodium XL zal het podium met enige regelmaat grotere concerten organiseren op andere locaties dan het eigen podium.

Azymuth, de Braziliaanse samba funk/jazz sensatie uit de jaren zeventig is ‘still going strong’ en hun geluid is nog altijd fris en tijdloos. Hoewel in 2013 toetsenist José Bertrami  plots overleed heeft Azymuth er nooit aan gedacht om te stoppen. Alex Malheiros (bas) en Ivan Conti (drums) blijven volop spelen en zijn ingegaan op de uitnodiging van The Jazzinvaders om samen de studio in te gaan en een aantal concerten te komen doen in Nederland.

Vorig jaar maakte The Jazzinvaders nog een plaat met Hammond legende Dr. Lonnie Smith (US). Nu is het tijd voor een partijtje Samba Funk met deze helden uit Rio. Zowel de Jazzinvaders als Azymuyth staan bekend om hun mix van Funk, Soul, Jazz en Samba, beide op geheel eigen wijze. De samenwerking zal resulteren in een mix van beide repertoires, aangevuld met fonkel nieuwe composities.

The Jazzinvaders combineren hun toegankelijke jazz met altijd verrassende – en vaak dansbare - beats. Deze unieke sound maakt dat de band de afgelopen jaren een graag geziene gast was in clubs en op festivals over de gehele wereld.

Azymuth heeft een geheel eigen genre gecreëerd dat ze zelf liefkozend ‘Samba Doido (Crazy Samba)’ noemen. Hun fanbase is wereldwijd en ze de heren zijn geliefd bij toonaangevende artiesten als Madlib, 4Hero, Roni Size en Jazzanova.

Zondag 21 september 2014
Deur open: 20.00 uur / Aanvang: 21.00 uur
Entree: € 7,50 voor leden / 12,50 vvk niet leden /  € 15,00 deur.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Het Dolhuis aan de Dolhuisstraat 53

www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!