zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Phil’s Bigband speelt Bach in een nieuw jasje

Phil’s Bigband speelt Bach in een nieuw jasje

20 september 2014
Van 17:00 uur tot en met 18:00 uur

Phil’s Bigband voert op zaterdag 20 september vijf arrangementen uit van Bach. Deze zijn speciaal geschreven voor Bigband door David Timm, een autoriteit op het gebied van Bach. Een show voor zowel de echte Bachliefhebber als de liefhebber van swingende muziek!

Begin 2014 vroeg de organisatie van het Bach festival Phil’s Bigband invulling te geven aan het onderdeel "Bach Anders" tijdens de editie van het festival in 2014. De opdracht luidde: “uitvoering van muziekstukken met een duidelijke Bach signatuur, gearrangeerd voor Bigband”. Deze eer konden de 22 muzikanten van Phil’s Bigband niet aan zich voorbij laten gaan en samen met dirigent Daan Bogers gingen zij deze uitdaging vol enthousiasme aan.

Voor de composities benaderde de organisatie van het Bachfestival David Timm. Hij is muziekdirecteur aan de Universiteit van Leipzig. Naast het dirigeren en uitvoeren van traditionele Bach muziek, koos David Timm ook voor een avontuurlijker aanpak. Hij versleutelde inventief originele Bach composities naar een volledige Bigband bezetting.

Er werden opnames van Phil’s Bigband opgestuurd naar Leipzig en al snel kwam er groen licht: Timm was enthousiast over het niveau van Phil’s Bigband en gaf akkoord dat zij zijn composities zou uitvoeren.

Onder leiding van dirigent Daan Bogers ging de Bigband aan de slag. Bach voor Bigband was een nieuwe ervaring voor de muzikanten. Meerstemmiger, strakkere timing, verassende wendingen: het vergde intensief repeteren in opperste concentratie. Phil’s Bigband is er nagenoeg klaar voor: aanstaande donderdag vliegt David Timm naar Nederland en zal Phil’s Bigband tijdens de laatste repetities begeleiden.

Naast “Bach voor Bigband” zal Phil’s Bigband ook stevig uitpakken met eigen repertoire. Met de opzwepende zangperformance van frontlady Suzanne van der Velde zal de show zoals altijd weer een feestje worden.
 
De show is gratis en zal plaatsvinden op zaterdag 20 september van 17:00 – 18.00 uur op het Scheffersplein in Dordrecht. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de Augustijnenkerk, Voorstraat 216, Dordrecht.

Foto: Phil’s Bigband speelt Bach op zaterdag 20 september om 17.00 uur tijdens het onderdeel Bach Anders, Scheffersplein Dordrecht. Foto: Aart van Joolingen
 

Info

Organisator:

Adres:

Bachfestival

Scheffersplein

Deel dit bericht met je vrienden!