vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Ewout Dercksen’s Bigfish

Ewout Dercksen’s Bigfish

20 september 2014
Van 21:30 uur tot en met 00:00 uur

Op zaterdag 20 september speelt in Jazzpodium DJS de Arnhemse tenorsaxofonist Ewout Dercksen met zijn kwintet. Met pakkende eigen composities, veel energie, een goede ritmesectie en top solisten is deze formatie een de fijnste mainstream jazz groepen van nu.

Bigfish is ontstaan in 2002 tijden de zogenaamde jazzjams die Ewout Dercksen vanaf die tijd leidt in Café De Kroeg in Arnhem. Het veelvuldig en gedurende lange tijd gezamenlijk spelen tijdens die jazzjams heeft ervoor gezorgd dat de bandleden zeer goed op elkaar ingespeeld zijn en dat de band inmiddels een geheel eigen geluid heeft ontwikkeld. Het heeft ook geleid tot een eigen repertoire dat nu te horen is op de eerste CD “Bigger Fish To Fry”.

Aanvankelijk starte Bigfish als een kwartet maar werd een paar jaar later uitgebreid met meestertrombonist Bert Boeren. Verder bestaat de formatie uit Ewout Dercksen op tenorsaxofoon, Hans Kwakkernaat op piano, Jan Flubacher op bas en Florian Hoefnagels op de drums.

Onze Dutch Jazzavonden brengen iedere derde zaterdag van de maand een live-band en een DJ naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. De drempel is laag want ben je jonger dan 25 jaar dan betaal je slechts € 4,00.

Zaterdag 20 september
Plaats: Jazzpodium DJS
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8,-- / leden en jongeren tot 25 jaar € 4,--
 

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!