vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

ToBe gaat Vreemd met: Het Ridderkerks Saxofoonkwartet

ToBe gaat Vreemd met: Het Ridderkerks Saxofoonkwartet

19 september 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Iedere vrijdagavond verzorgt ToBe cultuurcentrum de muzikale programmering onder de titel “ToBe gaat Vreemd” in Café De Vreemde Eend aan het Bagijnhof in Dordrecht. Talentvolle leerlingen en cursisten van ToBe, maar ook gastmusici treden op in een akoestische set met muziek die uiteenloopt van pop, folk, blues en singer-songwriter tot licht klassiek, jazz en wereldmuziek. Onze huismuzikant Silvio Blom verzorgt om 20.00 uur de intro en daarna is de beurt aan het Ridderkerks Saxofoonkwartet

Het kwartet is in september 2000 opgericht. Sinds die tijd hebben de enthousiaste leden gewerkt aan het opbouwen van een gevarieerd repertoire, waarin de verschillende timbres van de vier saxofoons goed tot hun recht komen.

Het kwartet staat o.l.v. Martin van der Woude, docent aan ToBe cultuurcentrum Ridderkerk. De saxofonistes hebben al jaren ervaring  opgedaan in diverse orkesten en bands. Het kwartet heeft in de loop der jaren zijn sporen verdiend met vele optredens bij o.a. RTV Ridderkerk, koffieconcerten in Hoogvliet en november jl. op Landgoed De Oliphant in Rotterdam. Op de Veteranendag in 2011 reisde het kwartet mee in de tour en verzorgde openlucht optredens door heel Ridderkerk.

Het  repertoire is wellicht het best te omschrijven als: "van Licht Klassiek tot Klezmer en van Gershwin tot Blues".

•    Mieke Huizer    -     Sopraan Saxofoon
•    Tineke van Uffelen    -     Alt Saxofoon
•    Hanneke van Vuuren    -     Tenor Saxofoon
•    Anja Driessen    -      Bariton Saxofoon

Rond 21.30 leidt Silvio de jamsessie en het open podium in

Info

Organisator:

Adres:

Café De Vreemde Eend

Bagijnhof 27

Deel dit bericht met je vrienden!