vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Een muzikale tijdreis op het Beverwijcksplein.

Een muzikale tijdreis op het Beverwijcksplein.

14 september 2014
Van 13:00 uur tot en met 22:00 uur

Terug naar de 17de eeuw. De tijd dat Koninklijke families en vrienden elkaar uitnodigden en verwelkomde in hun kastelen om onder het genot van een hapje en een drankje naar klassieke muziek te gaan luisteren. Rustgevende muziek, op een gedenkwaardige locatie, waarbij service en ontspanning centraal stonden. Met deze beknopte omschrijving voor u, maar ondertussen zeer uitgebreid uitgewerkt door de organisatie, is Rien Kaminski op pad gegaan om het idee met diverse personen te delen. Daarbij confronteerde hij ze allemaal met dezelfde vraag: is er behoefte, en staan mensen positief tegenover een dergelijk klassieke event? De antwoorden waren overweldigend positief, tot aan de gemeente Dordrecht aan toe.

Met deze gedachtes is Rien, in samenwerking met de heren Jan Breetveld, Henk van der Graaf & Rob van der Graaf, begonnen met het concreet uitwerken van deze gloednieuwe klassieke event: Classic4Dordt.

Classic4Dordt wil dat 17de eeuw gevoel terughalen. Kijkend naar de prachtige locatie, Beverwijcksplein, samenvoegend met de klassieke muziek van toen en nu, word iedereen die liefde heeft voor de klassieke klanken ‘’teruggeworpen’’ naar de 17de eeuw.

Diverse DORDTSE musici, met een voorliefde van klassieke muziek, zullen deze bewuste middag en avond gaan invullen met de populairste en meest gedenkwaardige stukken uit de klassieke muziekwereld. O.a. het Cappuccino Orkest (ToBe Dordrecht) o.l.v. Jeroen Hobbel, Drechtsteden Trombone ensemble o.l.v. Nelly vd Veght, Dordrechts Philharmonische (Benevia) orkest o.l.v. Jan Gerrit Adema, Phil Good o.l.v. Karel van Dee, Phil Young o.l.v. Lisette Harms, Vocaal Ensemble Cantio o.l.v. Gerard Lange, Dordts Vioolensemble o.l.v. Laura v.d. Woord gaan er voor zorgen dat de aanwezige zijn of haar favoriete stukken terug zullen gaan horen.

Saamhorigheid, rustgevende en inspirerende muziek, en alle faciliteiten van dien. Met deze klassieke ingrediënten samengevoegd zal Classic4Dordt op zondag 14 september 2014 het Beverwijcksplein omtoveren tot een ‘’ 17de eeuw muziek cultuur’’.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Classic4Dordt

Beverwijcksplein

rien.kaminski@classic4dordt.nl www.classic4dordt.nl
Deel dit bericht met je vrienden!