vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Gezinsdienst op de Ark

Gezinsdienst op de Ark

13 september 2014
Van 14:00 uur tot en met 00:00 uur

Aangrijpend verhaal over vervolging. “Het volgen van Jezus Christus is deze pijn waard.” Aan het woord is de Oegandese pastor Umar Mulinde. Hij werd in 2011 tijdens een aanval overgoten met zuur. Ernstige verwondingen waren het gevolg.

“De dagen voor de aanval kwamen ongeveer driehonderd mensen tot geloof, waaronder een groot aantal moslims. We waren dankbaar voor deze bekeringen en organiseerden een groot feest. De dag voor het feest was ik ’s avonds nog even in de kerk om alles klaar te zetten. Ik liep terug naar mijn auto en opende het portier. Toen hoorde ik een stem: ‘Pastor, kunt u mij helpen?’ Ik voelde een vloeistof in mijn gezicht, gevolgd door een onbeschrijfelijke pijn en het zuur vrat een weg door mijn huid. Ik hoorde geschreeuw: ‘Allahu Akbar (Allah is groter).’”

Aansprekende boodschap
Mulinde gelooft dat hij voorbestemd is om ons te waarschuwen voor de gevaren van de radicale islam. Maar hij heeft ook een belangrijke boodschap voor het Westen dat zo lauw in het geloof kan zijn: “Terug naar de waarheid in de Bijbel en gericht zijn op Gods koninkrijk is een vereiste. Mijn geloof is juist sterker geworden door alle tegenslag. Ik geloof ook dat vervolging de kerk zuivert.”

Ontmoet Pastor Mulinde op de Ark van Noach
Pastor Mulinde is de hoofdspreker op de Ark van Noach, waar zaterdag 13 september a.s. een Gezinsdag plaatsvindt. Eén van de organisatoren is Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC). Van harte welkom op deze dag. Kom en hoor het aangrijpende verhaal van pastor Mulinde. Een andere spreker is de HVC-medewerker die net terug is van zijn reis naar Noord-Irak; hoor de verhalen over vervolging uit eerste hand. Voor meer informatie, ga naar www.stichtinghvc.nl.

Info

Organisator:

Adres:

HVC

Ark van Noach

Deel dit bericht met je vrienden!