zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Orgelconcert Wilhelminakerk

Orgelconcert Wilhelminakerk

13 september 2014
Van 16:00 uur tot en met 00:00 uur

Op zaterdag 13 september a.s. verzorgt Diederick Koornstra, cantor-organist van de Keizersgrachtkerk in Amsterdam, een orgelconcert in de Wilhelminakerk (Blekersdijk 39-41). Dit concert vormt de afsluiting van de activiteiten in de Wilhelminakerk in het kader van Open Monumentendag en Nationale Orgeldag.

Op het programma staan Duitse orgelwerken uit de Romantiek: Introduktion und Passacaglia van Max Reger, twee koraalbewerkingen van Johannes Brahms, een symfonisch koraal van Sigfrid Karg-Elert, Moto Ostinato van Petr Eben en tot slot Preludium en Fuga over de naam B-A-C-H van Franz Liszt. De orgelbespeling begint om 16.00 uur. De toegang is vrij.

De Wilhelminakerk is op zaterdag 13 september a.s. open van 10.00 tot 17.00 uur. Er is muziek, er is een fototentoonstelling over het werk van architect Tjeerd Kuipers (1857-1942), er is gelegenheid de toren de beklimmen (11.30 en 15.30 uur). De Wilhelminakerk is opgenomen in een fiets- en puzzeltocht die voert langs elf monumentale kerken in Dordrecht, tot en met de Emmanuelkerk (Oudendijk 110, Dubbeldam).

Info

Organisator:

Adres:

Wilhelminakerk

Blekersdijk 39-41

Deel dit bericht met je vrienden!