vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Jazzpodium DJS: Euro Cinema featuring Sanne Monster & Earl Mallory (Motown, USA)

Jazzpodium DJS: Euro Cinema featuring Sanne Monster & Earl Mallory (Motown, USA)

13 september 2014
Van 22:00 uur tot en met 00:00 uur

Op zaterdag 13 september speelt in Jazzpodium DJS de funk-soul formatie Euro Cinema. Dit keer met twee speciale gasten. De Dordtse zangeres Sanne Monster en niemand minder dan de legendarische Motown saxofonist Earl Mallory. Gericht op de groove, geïnspireerd door jazz en geleid door een gierend Hammond orgel en chicken pickin’ gitaar.

De energieke funksound doet regelmatig denken aan achtervolgingsscènes in oude B-films: vandaar de bandnaam. De band maakt een vliegende start als de eerste demo online wordt opgepikt door invloedrijke DJ's als Maestro en Craig Charles (BBC6). De groep begint regelmatig op te treden in het funk- en jazzcircuit en verwerft een sterke live reputatie met optredens waar het spelplezier van af spat. In 2014 presenteert de band het tweede album Funkstamatic in een bomvolle bovenzaal van Paradiso. De band kiest daarop duidelijk voor rauwe sound; analoog opgenomen funk, zoals op de vinylsingle One Kind of Coffee goed te horen is. De samenwerking met explosieve gastsolisten en de vocalen van zangeres Sanne Monster maken het album tegelijk gevarieerder dan z’n voorganger. Funkstamatic krijgt mooie recensies en wordt opgepikt door DJ’s als Leo Blokhuis, Dolf Jansen, Gerard Ekdom en BBC dj Craig Charles.

Earl Mallory
De Amerikaanse saxofonist Earl Mallory zal als special guest een aantal nummers meespelen met Euro Cinema. Mallory werkte eerder met legendes als Solomon Burke, Bobby Womack, Ray Charles en de P-Funk Horns. Daarnaast was hij jaren lang als studiomuzikant voor Motown actief. Earl was o.a. te zien in het Apollo Theatre in Harlem maar ook regelmatig op ons eigen North Sea Jazz Festival.
Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,00.

Zaterdag 13 september 2014
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 22.00 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8,00 / tot 25 jaar € 4,00
www.jazzpodiumdjs.nl

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!