zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Open Monumentendagen Dordrecht

Open Monumentendagen Dordrecht

13 september 2014
Van zaterdag 13 september 2014 tot en met zondag 14 september 2014


Dordrecht herbergt bijna 1.000 monumenten die met name in de historische binnenstad te bewonderen zijn. Maar ook buiten het centrum staan vele bijzondere gebouwen die eens per jaar worden opengesteld. Op zaterdag 13 en zondag 14 september 2014 vinden de 28ste landelijke Open Monumentendagen plaats en worden tientallen panden in het zonnetje gezet. Verschillende historische gebouwen, vaak met bijzondere verhalen, zijn dan gratis toegankelijk voor het publiek.
 
Het thema van dit jaar is ‘Op Reis’. Dit thema is mede gekozen omdat 2014 is uitgeroepen tot het Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed. Evenals voorgaande jaren worden de openstellingen omlijst met verschillende activiteiten in de historische binnenstad. Zo vinden er onder andere weer allerlei muzikale uitvoeringen, tentoonstellingen en wandelingen plaats. 
 
Bovendien wordt op vrijdag 12 september de Klassendag georganiseerd. Deze dag is speciaal in het leven geroepen om ook jongere doelgroepen op een laagdrempelige manier bij cultureel erfgoed te betrekken. Honderden leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool krijgen in de ochtend les over monumenten en bezoeken ’s middags ook daadwerkelijk een monument.
 
 

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!