zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Tentoonstelling 'Op reis met van Gijn'

Tentoonstelling 'Op reis met van Gijn'

12 september 2014


Vanaf 12 september is in Huis Van Gijn de tentoonstelling Op reis met Van Gijn te bewonderen, een interactieve tentoonstelling waar de bezoeker het reizen in de 19de-eeuw beleeft. Aan de hand van zijn reisverslagen ontdekt de bezoeker waar Simon van Gijn naar toe ging, hoe hij reisde en wat hij op reis zoal deed.

Een ware schat
In het depot van Huis Van Gijn wordt een dertigtal – op het eerste gezicht nogal onbenullige - boekjes bewaard. Het handschrift is zo priegelig, dat het moeilijk leesbaar is. Maar wie er iets meer tijd en aandacht aan besteedt, ontdekt een ware schat: de reisverslagen van Simon van Gijn.

Experience
Van Gijn maakte iedere zomer een reis naar het buitenland. Tijdens zijn jaarlijkse reizen noteerde hij keurig wat hij gedaan had, of het eten smaakte en wat voor weer het was.

De tentoonstelling Op Reis met Van Gijn geeft een prachtig beeld van Simons reizen en vormt een unieke, persoonlijke bron die ons een beeld geeft van de man en zijn karakter. Tijdens de multimediale belevenis Reis mee met Van Gijn wordt de bezoeker aan de hand van beeld, woord en geluid door Simon van Gijn zelf meegenomen naar o.a. Parijs, Londen en het Alpengebied. Stap in de 19de-eeuwse stationswachtkamer en ga vanaf 12 september 2014 Op reis met Van Gijn.  

Bijschrift foto:
Paspoort voor de huwelijksreis van het echtpaar Van Gijn, 1 april 1864 (T01-21.jpg)
 

Info

Organisator:

Adres:

Museum Huis van Gijn

Museum Huis van Gijn

Deel dit bericht met je vrienden!