vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Informatieavond opleiding Sporttherapie

Informatieavond opleiding Sporttherapie

02 september 2014
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

Een groeiend aantal sporters traint en sport sinds deze zomer onder het waakzame oog van een sporttherapeut; een specialist in het diagnosticeren en behandelen van veel voorkomende sportblessures. Met de introductie van de sporttherapeut hoopt opleidingsinstituut IVS Opleidingen uit Dordrecht aan sportverenigingen een betaalbaar alternatief te bieden voor een veel duurdere samenwerking met een sportfysiotherapeut of sportarts.

IVS Opleidingen is één van de oudste particuliere opleidingsinstituten voor massage en sportverzorging in Nederland en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en professionalisering van het beroepsveld. Gedurende haar ruim 35-jarige bestaan heeft IVS Opleidingen duizenden masseurs, therapeuten en verzorgers opgeleid.

De opleiding tot sporttherapeut is door IVS Opleidingen ontwikkeld als antwoord op een vraag vanuit de amateursportwereld, een groeiende vraag naar betaalbare, maar verantwoorde, paramedische begeleiding. Om de opleiding invulling te geven is het opleidingsinstituut een samenwerking aangegaan met de bekende sportfysio- en manueel therapeut Jan Hermans. In het verleden is Jan onder andere als therapeut werkzaam geweest voor Sparta Rotterdam, het Nederlands honkbalteam, FC Zwolle en Feyenoord.

“Voor veel sportverenigingen is een samenwerking met een fysiotherapeut of sportarts financieel niet haalbaar. Het is dan niet ongebruikelijk dat medische kwesties worden voorgelegd aan de sportverzorger.”, zegt Ad Scheepbouwer, directeur/eigenaar van het opleidingsinstituut. “Een sportmasseur is echter opgeleid voor een preventieve rol: het geven van adviezen, masseren, het aanleggen van tapes en bandages en het verlenen van eerste hulp. In de praktijk wordt vaak meer gevraagd van een sportmasseur dan verantwoord is. Meerdere oud-studenten hebben deze zorg met ons gedeeld en dit is één van de redenen geweest voor het ontwikkelen van de opleiding.”

Dankzij de reeds positieve reacties van zowel studenten als betrokken sportverenigingen is IVS Opleidingen van plan de opleiding nog verder te ontwikkelen. Zo wordt de opleiding met ingang van het aankomende lesjaar verder uitgebreid om een naadloze aansluiting met een opleiding tot sportfysiotherapeut mogelijk te maken.

Op 2 september a.s. organiseert IVS Opleidingen een informatieavond over onder meer de opleiding sporttherapie. Ook Jan Hermans zal hierbij aanwezig zijn. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom op de hoofdvestiging van het opleidingsinstituut aan de Spuiweg in Dordrecht.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

IVS Opleidingen

Spuiweg 105

(078) 6144934

info@ivsopleidingen.nl www.ivsopleidingen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!