maandag 2 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Hedendaagse kunst van Ton Kraayeveld in het Dordrechts Museum

Hedendaagse kunst van Ton Kraayeveld in het Dordrechts Museum

27 juli 2014
Van zondag 27 juli 2014 tot en met zondag 05 oktober 2014


Hedendaagse kunst van Ton Kraayeveld in het Dordrechts Museum

DORDRECHT – Vanaf 27 juli toont het Dordrechts Museum de tentoonstelling UMZUG, schilderijen en tekeningen van Ton Kraayeveld (1955). Deze Dordtse kunstenaar werkt al jaren gestaag aan sterk vereenvoudigde voorstellingen met heldere kleuren en duidelijke contouren. Het Dordrechts Museum heeft het werk van Kraayeveld al langer in het vizier en acht de tijd rijp voor een overzicht.

Ton Kraayeveld schildert en tekent een wereld waarin kantoren, wachtruimtes, kasten, koffers, patronen en losse woorden veelvuldig voorkomen. Het is een lege wereld: een verlaten hotellobby, een bushokje, een plein met een monument - hel verlicht - maar geen mens te zien. Lege kasten en ordners, stoelen waar niemand op zit. Die neutrale wereld biedt de kunstenaar de kijker aan, zodat deze de eigen gedachten beter op het doek kan projecteren.

Het werk van Kraayeveld is bijna grafisch en raakt opvallend aan de huidige tijdsgeest. Hij geeft zijn beeldende ideeën, die nooit direct maatschappelijk geëngageerd zijn, op zo’n manier weer dat er zich een zekere dubbelzinnigheid voordoet. De kijker blijft in het ongewisse. Is die vergaderkamer met meubilair een kamer in een Nederlands kantoor of een verwijzing naar de kantoren van de Stasi in Oost Berlijn?  
UMZUG, schilderijen en tekeningen Ton Kraayeveld. Te zien van 27 juli t/m 5 oktober. Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op www.dordrechtsmuseum.nl

Bij de tentoonstelling wordt ook een catalogus uitgegeven.

Foto: Ton Kraayeveld. Portret van Kafka, oil/canvas ,  96 x 72 cm, (2013)    

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Dordts Museum

Nieuwe Haven 30

+31 (0)78 770 5320

e.kara@dordrecht.nl www.dordrechtsmuseum.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!