maandag 2 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Place d’Ary

Place d’Ary

12 juli 2014
Van zaterdag 12 juli 2014 tot en met zondag 17 augustus 2014


Dit jaar kun je Place d’Ary elk weekend van 12 juli tot en met 17 augustus vinden aan het Groothoofd in Dordrecht.

Wat acht jaar geleden begon als een eenmalig onderdeel van de viering van de tiende verjaardag van het Kunstrondje is uitgegroeid tot een kunstmanifestatie die zes weekenden achtereen de stad versiert. La Place d’Ary is de Dordtse variant op het Place du Tertre in Parijs, maar dan anders en wordt gehouden op de mooiste plek van Dordrecht, daar waar de Noord, de Beneden Merwede en de Oude Maas samenvloeien.

Place d’Ary is een uniek concept, waar de beeldend kunstenaar drempelloos in contact kan komen met de kunstlievende bezoeker van Dordrecht. Elke beeldend kunstenaar heeft zijn eigen stukje atelier meegenomen naar het Drierivierenpunt en kan zo laten zien hoe hij werkt. Vanaf 13 juli tot en met 18 augustus is het Groothoofd elk weekend één groot verkoopatelier, is er ’s-middags en ’s-avonds live muziek en komt iedereen op de zaterdagavond naar la Place d’Ary voor de avondfilm. Elke middag zijn er, steeds wisselende, workshops voor kinderen.

De kaartenbak met beeldend kunstenaars telt zo’n zeventig namen. Schilders, tekenaars, aquarellisten, cartoonisten, beeldhouwers, keramisten, edelsmeden, glaskunstenaars e.v.a. Elke dag zijn er tenminste twintig kunstenaars actief op het plein en de havens. De bezetting wisselt steeds maar bij de indeling is er rekening mee gehouden dat op elk moment zoveel mogelijk alle verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd.

Kijk voor alle overige informatie op de website.

Deel dit bericht met je vrienden!