maandag 2 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Unieke uitvoering Tubular Bells

Unieke uitvoering Tubular Bells

11 juli 2014
Van vrijdag 11 juli 2014 tot en met vrijdag 11 juli 2014
Van 22:00 uur tot en met 00:00 uurIn Dordrecht zal tijdens het cultuurfestival Big Rivers op vrijdag 11 juli een bijzondere uitvoering van de compositie Tubular Bells plaatsvinden.
Tubular Bells staat op  het eerste album van de Britse muzikant en componist  Mike Oldfield. Het album werd uitgebracht in 1973 en werd geschreven door Mike Oldfield, die ook de meeste van de instrumenten bespeelde. De titel is Engels voor "buisklokken

Het openingsthema van Tubular Bells, dat onder andere in de film The Exorcist werd gebruikt, gaf het album veel publiciteit en werd een soort herkenningstune voor het hele album. Met name door dit openingsthema is het album bekend geworden en velen hebben het thema later gebruikt. Het album is zeker voor die tijd zeer ongewoon. Eigenlijk is het één lang experimenteel nummer, dat vanwege het vinyl opgedeeld werd in twee delen. Het album bevat geen gezongen teksten, hoewel er wel stemmen worden toegevoegd op de B-kant. Verder wordt er op het eerste deel ook geen drums gespeeld.
Er zijn veel minimal invloeden in te horen. Geschreven en bedacht als een popmuziek compositie is voor deze uitvoering een klassieke vorm gekozen.
In de Grote Kerk van Dordrecht zal het werk worden uitgevoerd op louter klavier instrumenten.  De compositie is bewerkt voor een uitvoering in onderstaande bezetting

Elisabeth en Marcel Bergmann     - Vleugels   
Jeroen en Sandra van Veen          - Synthesizers  
Cor Ardesch                                  - Kam Orgel Grote Kerk Dordrecht
Boudewijn Zwart                            - Mobiele beiaard             

Het wereldberoemde piano duo Bergmann komt uit Canada en is in juli op tournee in Nederland. Jeroen & Sandra van Veen, zijn inderdaad ook een piano echtpaar. Zij zijn bekend geworden met hun Canto Ostinato concerten. Jeroen van Veen staat bekend als de autoriteit in  Nederland en ver daar buiten op het gebied van minimal music.
Cor Ardesch is de stadsorganist van Dordrecht en Boudewijn Zwart is beiaardier van onder meer de Westerkerk  en de Grote Kerk in Dordrecht.
Het concert zal verder worden ingekleurd met dans van S du C in een  choreografie van  Kitty Relleke.
Een grootse lichtshow zal de kerk bijzonder uitlichten en op de zuilen in de kerk zullen live video projecties plaatsvinden. Om gebruik te maken van het avondlicht zal het concert om 22.00 uur aan vangen.
Kaarten voor deze bijzondere voorstelling zijn vanaf heden te bestellen via www.bigrivers.nl

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Big Rivers

Dordrecht

info@bigrivers.nl www.bigrivers.nl
Deel dit bericht met je vrienden!