maandag 2 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse Phil geeft concert van 21 uur

Dordtse Phil geeft concert van 21 uur

04 juli 2014
Van vrijdag 04 juli 2014 tot en met zaterdag 05 juli 2014
Van 19:30 uur tot en met 16:30 uur

Op 4 juli aanstaande om 19.30 uur zal door wethouder Sleeking de startnoot gegeven worden voor een uniek evenement in het Benevia Muziekcentrum: de Muziekmarathon van het Dordrechts Philharmonisch Orkest. De Phil heeft namelijk dringend nieuwe slagwerkinstrumenten nodig. Om de aanschaf daarvan mogelijk te maken gaan de 160 leden van de Phil de uitdaging aan om 21 uur aaneengesloten muziek te maken en laten zich daarvoor sponsoren.

“De pauken en bass-drum zijn echt aan vervanging toe”, zegt dirigent van het Grootorkest Jan-Gerrit Adema. “Voor het concert in de Beurs van Berlage moesten we nog noodreparaties uitvoeren aan een van de pauken”. Zijn collega Karel van Dee, dirigent van Phil Good, vult hem lachend aan: “De instrumenten worden door de 5 orkesten van de vereniging intensief gebruikt. Ze hebben in meer dan 30 jaar misschien wel een miljoen klappen moeten ontvangen. En dat is zelfs voor slagwerkinstrumenten te veel”.

De leden van de Phil laten zich per gespeeld uur sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Diverse bedrijven zullen de Phil ook sponsoren en door een aantal instanties zijn subsidieverzoeken ingewilligd. “De aanschaf van de instrumenten kost meer dan € 25.000,00 en dat heeft de vereniging niet in kas”, zegt voorzitter Hans Gerritsen. “We zijn dan ook blij dat bijna alle leden zich de afgelopen tijd hebben ingezet om zoveel mogelijk sponsors te vinden. Hieruit blijkt ook dat maar weer dat we geen 160 leden hebben, maar 160 Philerianen!”.

Tijdens de muziekmarathon van de Phil zullen diverse evenementen worden georganiseerd om extra geld in te zamelen. Zo kunnen bezoekers voor een donatie van ten minste €10 het orkest dirigeren en kunnen verzoeknummers worden aangevraagd. Bovendien wordt een spectaculaire finale van de muziekmarathon voorbereid.

Bent u benieuwd of het de Phil lukt om genoeg geld bijeen te spelen? Of wilt u zelf horen hoe de leden van de 5 orkesten samen muziek maken? Wilde u altijd al eens voor een orkest staan als dirigent? Draagt u de Phil een warm toe? Wilt u een fantastisch muzikaal evenement meemaken? Kom dan tussen vrijdag 4 juli 19:30 uur en zaterdag 5 juli 16.30 uur naar de muziekmarathon in het Benevia Muziek Centrum, Spirea 7 te Dordrecht.

Check www.dpho.nl of www.facebook.com/muziekmarathon voor meer informatie.

Info

Organisator:

Adres:

Dordtse Phil

Benevia Muziek Centrum aan de Spirea 7

Deel dit bericht met je vrienden!