zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Benefietconcert Cambodja

Benefietconcert Cambodja

28 juni 2014
Van zaterdag 28 juni 2014 tot en met zaterdag 28 juni 2014
Van 10:30 uur tot en met 11:15 uur

Charlotte Frenzen, een vioolleerling van ToBe cultuurcentrum, vertrekt op 27 juli voor een stage van school naar Cambodja. Charlotte zit in het Drechtsteden Jeugd Orkest en heeft al een paar keer opgetreden om geld voor het goede doel op te halen. Nu krijgt zij alle steun van haar ToBe-docente Laura van de Woord en haar leerlingen. 
 
Zaterdag 28 juni van 10.30 uur tot 11.15 uur vindt in Ketel 1 in het Energiehuis een benefietconcert plaats, gegeven door leerlingen van ToBe cultuurcentrum. Zij spelen werken van Bach, Telemann, Händel en  enkele andere componisten. Na afloop wordt er gevraagd naar een vrijwillige bijdrage die geheel ten goede komt van Cambodja. De toegang is gratis.
 
Charlotte Frenzen over haar reis naar Cambodja:
 
“De organisatie waarmee ik naar Cambodja ga heet Worldmapping. We gaan met 15 jongeren en 2 begeleiders naar Cambodja en vliegen op 27 juli en gaan weer terug op 9 augustus. We bezoeken projecten zoals een centrum voor gehandicapten, waar ze les krijgen in verschillende kunstvormen, een jeugdhuis voor kansarme jongeren waar ze afleidende activiteiten doen, een centrum voor kinderen op het platteland waar ze Engels leren en een project dat zich bezig houdt met het plaatsen van watertanks, tandheelkunde en educatie. 
 
Bij deze projecten gaan wij meehelpen, bijvoorbeeld een Engelse les geven, of een sport- en speldag organiseren. Verder bezoeken we ook de Killing Fields en S21, de voormalige gevangenis. De Killing Fields zijn massagraven uit de tijd dat de Rode Khmer aan de macht kwam en heel veel mensen vermoord werden en moesten verhuizen van de stad naar het platteland, omdat ze het land wilden terugbrengen naar het jaar nul en ieder contact met de westerse wereld wilden vermijden, nog geen 40 jaar geleden. Het lijkt me een bijzondere ervaring.” 
 

Info

Organisator:

Adres:

Energiehuis

Noordendijk 148

Deel dit bericht met je vrienden!