zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Special Heroes Day én Gemiva sportevenement

Special Heroes Day én Gemiva sportevenement

26 juni 2014
Van donderdag 26 juni 2014 tot en met donderdag 26 juni 2014
Van 09:30 uur tot en met 00:00 uur

Het sportcomplex Gravensingel zal, aankomende donderdag 26 juni, volledig in het teken staan van de gehandicaptensport. In de ochtend zullen ruim 250 leerlingen uit het Dordtse speciaal onderwijs deelnemen aan hun eigen Special Heroes Day, waarna er in de middag nog eens 100 cliënten van de Gemiva – SVG Groep deel zullen nemen aan een sportmiddag. Deze middag wordt georganiseerd voor én door cliënten van de Gemiva – SVG Groep.

Special Heroes Day
Het programma op het sportcomplex aan de Gravensingel in Dubbeldam start met ruim 250 leerlingen uit het speciaal onderwijs. Zij zullen rond 09.30 uur aankomen op het sportcomplex, waarna de Special Heroes Day, onder leiding van Wethouder sport, Rinette Reynvaan en (ex-) toptennisser en meervoudig grandslam winnaar Paul Haarhuis, geopend zal worden. Na deze opening nemen de leerlingen deel aan diverse clinics, dertien (lokale) sportaanbieders zullen aanwezig zijn en de leerlingen kennis laten maken met het aanbod wat speciaal voor hen bestaat. Omstreeks 12.00 uur is de Special Heroes Day afgelopen en vertrekken de leerlingen weer richting school. Special Heroes is een jaarprogramma en de Special Heroes Day is het slotstuk.

Gemiva sportevenement
Dit evenement wordt georganiseerd door vier cliënten van Gemiva – SVG groep, ondersteund door het Sportbedrijf Dordrecht. De cliënten zijn onder andere aan de slag gegaan met het maken van flyers, diploma’s en hebben een grote inbreng gehad in het programma. Omstreeks 12.30 uur zal de opening plaatsvinden. OKK Dordrecht zal deze spetterende opening verzorgen, waarna de 100 cliënten in vaste groepen kennis zullen maken met diverse sporten en hun (lokale) sportaanbieders. Rond 14.30 uur is het sportieve programma afgelopen en zullen we overgaan op de officiële handelingen. Cora Hensems (Regiomanager Gemiva – SVG Groep) en wethouder sport Rinette Reynvaan zullen symbolisch een overeenkomst ondertekenen, waarmee de samenwerking onderstreept wordt. Verder zullen de cliënten die het evenement mede georganiseerd hebben in het zonnetje gezet worden. Tot slot zal de middag worden afgesloten met een feestelijk en muzikaal optreden van de Dordtse zanger Danny Ebbers. De cliënten vertrekken hierna weer richting hun eigen woon- of werklocatie.

Met het Gemiva sportevenement wordt de samenwerking tussen Gemiva – SVG Groep en Sportbedrijf Dordrecht officieel ingeluid. Binnen deze samenwerking, die begin dit kalenderjaar werd gesloten, richten zij zich op het thema bewegen. Zo heeft er de afgelopen periode al een cursus plaatsgevonden, waarbij professionals, vrijwilligers en stagiaires werden opgeleid tot Beweeg Trainer “Speciale doelgroepen”. En zal na de zomervakantie de Special Sportmatch van start gaan, een formule waarbij sportaanbieders hun aanbod dichter bij de doelgroep brengen.

www.dordtsport.nl
 

Deel dit bericht met je vrienden!