dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Actiedag tegen fietsendiefstal

Actiedag tegen fietsendiefstal

20 juni 2014
Van vrijdag 20 juni 2014 tot en met vrijdag 20 juni 2014
Van 14:00 uur tot en met 00:00 uur

‘Je laat je fiets toch niet pikken’

Vrijdag 20 juni is er de eerste actiedag van de campagne ‘Je laat je fiets toch niet pikken’. Medewerkers van de gemeente, politie, Toezicht en de Fietsersbond geven die middag fietsers advies over hoe je het meest veilig je fiets kunt stallen en over welke fietssloten wel of niet goed zijn . Ook geven zij tips hoe je de kans vergroot dat een gestolen fiets wordt teruggevonden.

Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen fietsers bij het Achterom (plein Hema) hun fietsen laten graveren. Het actieteam geeft ook advies over sloten. Fietseigenaren met een slecht slot komen in aanmerking voor een kortingsbon. Met deze bon kunnen zij bij twee Dordtse fietsenwinkels met korting een goed slot aanschaffen. Er worden ook sleutelhangers en registratiekaarten uitgereikt. Hier kunnen eigenaren van fietsen de kenmerken van de fiets noteren en bewaren. Is een fiets toch gestolen, dan is het doen van aangifte van groot belang. Het zorgt ervoor dat er meer fietsen kunnen worden opgespoord en teruggebracht worden naar de eigenaar.

Actieteam
Vanaf 17.15 uur start een actieteam bij het centraal station met het uitdelen van divers promotiemateriaal, met demonstraties en worden gestalde fietsen voorzien van een papieren fietsketting met daarop allerlei tips. Studenten houden onder fietsers een enquête en delen sleutelhangers en registratiekaartjes uit. De uitkomst van de enquête wordt meegenomen in de verdere aanpak om fietsendiefstal tegen te gaan. Deze actiedag is een van de activiteiten die in deze integrale aanpak van de fietsendiefstal plaatsvindt. Eerder al is politie gestart met het plaatsen van lokfietsen en een tekstkar bij het centraal station. Toezicht speurt iedere week het gebied af naar fietswrakken of fout geparkeerde fietsen. Ook controleert politie samen met Toezicht op gestolen fietsen en zet zich in voor een betere afhandeling van verwijderde en teruggevonden fietsen.

Proef op de som
Met deze dag wil de gemeente fietseigenaren meer bewust maken van wat zij zelf kunnen doen om diefstal van hun fiets te voorkomen. De actie in het stationsgebied is een pilot van de campagne ‘Je laat je fiets toch niet pikken’. Als deze integrale aanpak aanslaat, wordt deze ook op andere plaatsen in de stad toegepast.

Info

Organisator:

Adres:

Gemeente Dordrecht

Dordrecht / Stationsgebied

Deel dit bericht met je vrienden!