zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Familiereis door Tentoonstelling Willem II-Kunstkoning

Familiereis door Tentoonstelling Willem II-Kunstkoning

09 juni 2014
Van maandag 09 juni 2014 tot en met maandag 09 juni 2014
Van 14:30 uur tot en met 00:00 uur

Hebben jij en je familie zin in een leuk uitje met Pinksteren, maar geen zin om de koffer te pakken? Boek dan een geheel verzorgd laatste kans-reisje door de tentoonstelling Willem II- Kunstkoning in het Dordrechts Museum. Op maandag 9 juni gaan jullie op stap met een reisleider en een gevulde Willems Wonderkoffer en ontdekken onderweg de verhalen achter Willem II en Anna Paulowna.

Willems Wonderkoffer zit vol persoonlijke schatten, verhalen en herinneringen van Willem II en zijn vrouw Anna Paulowna.

De reisleider wijst jullie met behulp van die schatten de weg door de tentoonstelling. Elk voorwerp uit de koffer vertelt een verhaal en legt een link tussen de kunstwerken in de tentoonstelling, het verleden en het heden.

De historische figuren Willem & Anna en hun kunstcollectie komen op deze manier tot leven. Steeds wordt er een link gelegd met het hier en nu door koning Willem-Alexander en koningin Maxima in het verhaal te betrekken. De levens van beide koningsparen hebben opvallend veel overeenkomsten.

Maandag 9 juni, 2de Pinksterdag / 14.30 uur / Dordrechts Museum / € 2,50  excl. museumentree / aanmelden: www.dordrechtsmuseum.nl/tickets

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Dordts Museum

Nieuwe Haven 30

+31 (0)78 770 5320

e.kara@dordrecht.nl www.dordrechtsmuseum.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!