zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Themarondleiding  Blauw Bloed in Dordrechts Museum

Themarondleiding Blauw Bloed in Dordrechts Museum

09 juni 2014
Van maandag 09 juni 2014 tot en met maandag 09 juni 2014
Van 11:00 uur tot en met 00:00 uur

Een kijkje in het leven van Willem en Anna

Wie graag nog de verborgen verhalen achter de leefstijl van  koning Willem II en zijn vrouw Anna Paulowna wil horen, krijgt op maandag 9 juni, 2de Pinksterdag, een laatste kans. Tijdens de rondleiding Blauw Bloed door de tentoonstelling Willem II- Kunstkoning krijgen deelnemers een kijkje in het leven van Willem II , zijn vrouw Anna, de Oranjes en de Romanovs.
Willem II trouwde in 1816 met tsarendochter Anna Paulowna. Hierdoor raakte het Huis van Oranje nauw verbonden met de Russische Romanov dynastie. Anna was de dochter van Tsaar Paul I en de zus van diens opvolgers Alexander I en Nicolaas I.
De trouwplechtigheid in St. Petersburg werd met veel pracht en praal gevierd. Na het huwelijk namen Willem II en Anna hun intrek in Paleis Kneuterdijk in Den Haag. Als een 19de-eeuwse Maxima werd de exotische Anna door het Nederlandse publiek in de armen gesloten. De weelde die zij aan het Russische hof gewend was, deed ook in Den Haag zijn intrede.

Succesvol
Sinds de opening door koning Willem-Alexander op 4 maart, organiseert het Dordrechts Museum een scala aan activiteiten rond de tentoonstelling Willem II- Kunstkoning. De succesvolle tentoonstelling die de kostbare kunstcollectie van Willem II voor één keer weer bij elkaar brengt, is tot 15 juni te bezichtigen. Daarna verhuist de collectie naar Villa Vauban in Luxemburg.

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Dordts Museum

Nieuwe Haven 30

+31 (0)78 770 5320

e.kara@dordrecht.nl www.dordrechtsmuseum.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!