zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Filmpremière over het ontstaan van het Koninkrijk

Filmpremière over het ontstaan van het Koninkrijk

06 juni 2014
Van vrijdag 06 juni 2014 tot en met vrijdag 06 juni 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Zaterdag 23 november 2013 heeft het publiek kunnen genieten van een enorm spektakel aan de Merwekade en aan de overkant in Papendrecht. Een deel van de geschiedenis van beide steden werd op initiatief van het Dordts Patriciërshuis tot leven gewekt en is door een aantal TV-ploegen voor het nageslacht vastgelegd. Franse kanonniers vuurden vanuit Papendrecht hun kogels af op aan de overkant gelegen Hollandse mariniers, Pruisische soldaten en Kozakken.

Maar wat ging er vooraf aan deze schermutselingen? Filmmaker Frank Peters (tevens werkzaam bij RTV Dordrecht) geeft op basis van historisch beeldmateriaal een prachtig inkijkje in deze belangrijke periode in de vaderlandse geschiedenis tussen 1780 en 1815.
Het script is samengesteld door Joost Welten. Hij heeft in 2011 de De La Courtprijs ( een soort PC Hooftprijs voor wetenschappelijke literatuur) ontvangen voor zijn boek over de dienstplicht ten tijde van Napoleon.

Vrijdag 6 juni om 20.00 uur zal de film in première gaan. Aansluitend zal de heer Welten een lezing geven over bovengenoemd onderwerp.
De toegangsprijs bedraagt € 15 . Hierin is een rondleiding door het museum (start 19.00 uur) begrepen alsmede een hapje en een drankje na afloop.

Aanmelding kan plaatsvinden via www.dordtspatriciershuis.nl
Het museum is gevestigd aan de Wolwevershaven

Deel dit bericht met je vrienden!