zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht Pride Klassiek

Dordrecht Pride Klassiek

01 juni 2014
Van zondag 01 juni 2014 tot en met zondag 01 juni 2014
Van 16:00 uur tot en met 17:00 uur

Dordrecht Pride haalt zondag 1 juni Het Nederlands Filmorkest naar Dordrecht.

Het orkest zal tijdens het jaarlijkse festival Dordrecht Pride een concert verzorgen in de museumtuin van het Dordrechts Museum.
Het Nederlands Filmorkest is een showorkest uit Amsterdam dat bestaat uit strijkers, een pianist en een slagwerksectie. Het geheel wordt geleid door dirigent Pieter van Nes.

Het repertoire van het orkest bestaat voornamelijk uit filmmuziek, musical, easy listing en licht klassieke stukken.

Willem II
Het concert sluit aan op een speciale Dordrecht Pride- rondleiding door de WII tentoonstelling in het Dordrechts Museum.
Daar gaat nog een lezing aan vooraf over Koning Willem II waarin zijn biseksuele kant belicht wordt. Met de homoseksuele verhoudingen die hij aanging werd hij al in 1819 gechanteerd. Zo werd de grondwetsherziening werd hem ook afgedwongen door vooral een kleine groep radicale journalisten en politici die op de hoogte waren van zijn biseksuele geaardheid. Ze dreigden met openbaarmaking als hij niet bereid was tot vergaande politieke concessies. Mede onder druk van deze chantage stemde Willem II in met de grondwetsherziening van 1848, zo word beschreven in de biografie.

Het is een thema dat bijzonder goed aansluit op Dordrecht Pride, het is een festival voor iedereen waarbij iedereen kan zijn wie hij of zij is ongeacht de geaardheid.

Na afloop van het concert biedt Art & Dining een speciaal Dordrecht Pride 3-gangen diner voor een gereduceerd tarief.

Dordrecht Pride is van woensdag 28 mei t/m zondag 1 juni met diverse activiteiten verspreid over de stad.
 

Info

Organisator:

Adres:

Dordrecht Pride

In de museumtuin van het Dordrechts Museum

Deel dit bericht met je vrienden!