dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Lezing op 31 mei: Sarcoïdose

Lezing op 31 mei: Sarcoïdose

31 mei 2014
Van zaterdag 31 mei 2014 tot en met zaterdag 31 mei 2014
Van 10:45 uur tot en met 12:30 uur

Sarcoïdose, een ziekte met vele gezichten

Voor patiënten met sarcoïdose en hun naasten, houdt het Albert Schweitzer ziekenhuis samen met de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland een informatiebijeenkomst op zaterdag 31 mei.

Sarcoïdose, ook wel de Ziekte van Besnier-Boeck genoemd, komt weinig voor en kan zich op veel verschillende manieren uiten. Meestal is dat door spontane ontstekingsreacties in verschillende organen, vaak de longen. Tot nu toe is geen oorzaak of medicijn gevonden. Veel patiënten hebben daarom grote behoefte aan informatie.

Stefan Dik, longarts gespecialiseerd in sarcoïdose, houdt een lezing met de titel: 'Diagnostiek en behandeling van sarcoïdose: een ziekte met vele gezichten.' De bijeenkomst is in zaal 6 van het vergadercentrum op de ziekenhuislocatie Dordwijk.

De opening is om 10.45 uur door de voorzitter van Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland. Daarna komt de longarts aan het woord, gevolgd door een pauze met een mini-informatiemarkt. Tenslotte is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. Einde om 12.30 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is nodig en kan via www.asz.nl

Info

Organisator:

Adres:

Sarcoidose Belangenvereniging Nederland

Albert Schweitzer Ziekenhuis

Deel dit bericht met je vrienden!