dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht Pride kleurt de dag Roze

Dordrecht Pride kleurt de dag Roze

30 mei 2014
Van vrijdag 30 mei 2014 tot en met zondag 01 juni 2014


De markt kleurt roze

Een deel van de weekmarkt kleurt zaterdag roze.

Dordrecht Pride plaatst de informatiemarkt zaterdag op de Statenplaats welke aansluit op de gewone markt.

Op de informatieve roze markt staan doelgroep- ondersteunende organisaties zoal de FNV, Roze in Blauw van de politie en Amnesty International.

Verder kan er deze dag in de Sint Jacobskapel getrouwd worden voor 1 dag. Echte trouwambtenaren van de gemeente verbinden mensen in de echte voor 24 uur. Aan alles is gedacht, er is bruidskleding aanwezig, er is een fotograaf, een boeket en natuurlijk de ringen!

Het huwelijk verloopt automatisch na 24 uur.

In de Berckepoort is tot en met zondag nog de grootste roze tentoonstelling van Europa te zien. Galerie Mooi Man uit Groningen heeft in de tentoonstelling de man centraal staan en laat daarmee zien wat de biseksuele Koning Willem II op dit moment wellicht had verzameld.

Na 's avonds gefeest tehebben in Miró en het Dolhuis, serveert Coffeelicious een roze -kater- ontbijt zondagmorgen. Vervolgens is er een presentatie over Koning Willem II en een rondleiding in het Dordrechts Museum. In de museumtuin is om 16:00 uur een concert van het Nederlands Filmorkest en om 15:00 uur gaat er vanaf café Arina's een ware Stilettorun van start waarbij de deelnemers rennen voor het goede doel; het Aids Fonds. Dordrecht Pride wordt zondag afgesloten met Pride & Dining bij het museum en een slotfeest in Café Arina's.

Info

Organisator:

Adres:

Dordrecht Pride

Binnenstad

Deel dit bericht met je vrienden!