dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Psychedelische bluesband Vanilla Grits

Psychedelische bluesband Vanilla Grits

30 mei 2014
Van vrijdag 30 mei 2014 tot en met vrijdag 30 mei 2014
Van 21:30 uur tot en met 00:00 uur

Op 30 mei treedt in Jazzpodium DJS Vanilla Grits op. Vanilla Grits is een psychedelische bluesband rond Haunting Mick, ofwel Michiel Geurtzen. De band combineert repertoire van Michiel Geurtzen met bluestraditionals van bluespioniers als Howlin’ Wolf en Muddy Waters. Vanilla Grits is een gevestigde naam in de nationale bluesscene vanwege de vele succesvolle optredens door het hele land.
Een belangrijk element in de sound van Vanilla Grits is de wijze waarop bas (Hans Klinkspoor), drums (Thomas Calis) en slaggitaar (Frans de Lange) een onverstoorbare fundering leggen voor de psychedelische blues van de band. Terwijl Michiels mondharmonica, slidegitaar en zang zich een weg banen door de ruw schurende begeleiding gaan de gitaarsolo’s regelmatig een totaal eigen leven leiden waardoor het met recht psychedelische blues genoemd kan worden.

Haunting Mick
Naast zijn rock en jazz bands heeft Haunting Mick altijd blues gespeeld.
Als zanger, mondharmonicaspeler, een paar jaar als drummer en eigenlijk pas vanaf midden jaren tachtig langzaam maar zeker ook als sologitarist.

Vanuit Nijmegen heeft hij o.a. internationaal furore gemaakt met de bands Gajus en Patso. Ook speelde hij een aantal jaren in de band van Margriet Eshuijs.

Vrijdag 30 mei 2014
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8,-- / leden en jongeren tot 25 jaar € 4,00
www.jazzpodiumdjs.nl

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!