dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

ToBe gaat Vreemd met: Bart en/of Cornelis?

ToBe gaat Vreemd met: Bart en/of Cornelis?

30 mei 2014
Van vrijdag 30 mei 2014 tot en met vrijdag 30 mei 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Iedere vrijdagavond verzorgt ToBe cultuurcentrum de muzikale programmering onder de titel “ToBe gaat Vreemd” in Café De Vreemde Eend aan het Bagijnhof in Dordrecht. Talentvolle leerlingen en cursisten van ToBe, maar ook gastmusici treden op in een akoestische set met muziek die uiteenloopt van pop, folk, blues en singer-songwriter tot licht klassiek, jazz en wereldmuziek.

Onze huismuzikant Silvio Blom verzorgt om 20.00 uur de intro en daarna is de beurt aan Bart en/of Cornelis?.

Wie is of zijn Bart en/of Cornelis? Of is er maar één Bart of één Cornelis? Allicht schuilt de waarheid in de gedichten en gitaarliedjes waarmee Bart en/of Cornelis door het leven reizen. En door het land. Met als rolverdeling: Bart schrijft liedjes en gedichten en Cornelis speelt gitaar en zingt. Of toch omgekeerd?

Volgens eigen zeggen: “Wij leven al jaren samen met onszelf. Ons programma heet: ‘Try Oud. (met Oo Uu Dé). Want Het leven is te kort voor slechte wijn.’”

Dat van die wijn en het korte leven, is zo’n tegeltjesspreuk. Eigenlijk hebben Bart en/of Cornelis weinig op met tegeltjeswijsheden. Spreukologie, zoals zij het noemen. Maar soms slaat het de spijker wel mooi op z’n kop. (En dat is er ook weer eentje…).  Bart en/of Cornelis zoeken en/of vinden steeds meer weerklank bij de doelgroep 50 plus. Mits voorzien van: gevoel voor taal en romantiek, en voor subtiel schurende humor. Zoals spreekt uit de poëzie-cluster ‘Voortschrijnend Inzicht. Het maakt deel uit van de inhoud van de koffer waarmee Bart en/of Cornelis door het land reizen. Een koffer met liedjes, gedichten en verhalen.

Mogelijk passerende thema’s:
•    ouder worden tegen jonger voelen in liefde, lust en overlast en dat het leven te kort is voor slechte wijnromantiek en drankge- en/of misbruik, pensioenstress en andere stekels in de zachte zitting van het harde bestaan en dat het leven te kort is voor slechte wijn samen eenzaam zijn erotiek en andere chronische jeuken dat het leven te kort is voor slechte wijn
•    symptomen van een steeds korter termijn geheugen

Rond 21.30 leidt Silvio de jamsessie en het open podium in

Info

Organisator:

Adres:

Café De Vreemde Eend

Bagijnhof 27

Deel dit bericht met je vrienden!