dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Familierondleiding door Huis Van Gijn

Familierondleiding door Huis Van Gijn

29 mei 2014
Van donderdag 29 mei 2014 tot en met donderdag 29 mei 2014
Van 14:30 uur tot en met 00:00 uur

Verkleed je als dienstmeid of knecht en beleef de 19de eeuw

Benieuwd naar het leven in de 19de eeuw? Hoe was het om als dienstmeid of knecht het zware werk te moeten doen in een huis vol kostbaarheden?  De familierondleiding  ”Beleef de 19de eeuw met juffrouw Fijn van Draat” op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) in Huis Van Gijn laat op een leuke manier zien hoe het vroeger ging.

Een wandeling door Huis Van Gijn voelt alsof de bewoners er elk moment terug kunnen keren. Kinderen krijgen in de rondleiding “Beleef de 19de eeuw” wel een heel bijzondere rol toebedeeld. Ze worden omgetoverd tot knecht of dienstbode en mogen op museumsokken op plekken achter de hekjes opdrachtjes uitvoeren. Als zij de huishoudelijke taken goed hebben gedaan, ontvangen ze een certificaat.

Juffrouw Fijn van Draat
Juffrouw Fijn van Draat heeft echt bestaan en was de huishoudster van bankier en verzamelaar Simon van Gijn en zijn vrouw. Ze was niet zomaar een poetsvrouw maar de manager van het huis. Ze stuurde het lagere personeel aan. Een museumdocent laat de deelnemers zien hoe een huishouden op stand in de 19de eeuw werd geleid.

Do 29 mei / 14.30 uur / Huis Van Gijn / deelname gratis, exclusief museumentree
Aanmelden:www.huisvangijn.nl/tickets

Info

Organisator:

Adres:

Museum Huis van Gijn

Museum Huis van Gijn

Deel dit bericht met je vrienden!