dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Thema-avond Dordrecht Pride in Grote Kerk

Thema-avond Dordrecht Pride in Grote Kerk

28 mei 2014
Van woensdag 28 mei 2014 tot en met woensdag 28 mei 2014


Dordrecht Pride organiseert in samenwerking met de Grote Kerk en de gemeente Dordrecht, woensdag 28 mei een thema-avond in de Grote Kerk.

Tijdens deze avond wordt de documentaire 'Call me Kuchu' vertoond met aansluitend een nagesprek o.l.v. Lars Sörensen.

De documentaire staat in het licht van de actualiteit en laat het leven zien van openlijke homoseksuelen (lhbt's) in Oeganda.  De homohaat in Oeganda, mede gevoed door de westerse evangelische lobby, lijkt met de dag te groeien.

David Kato is o.a. te zien in deze documentaire, hij is één van de eerste openlijke homoseksuelen in Oeganda, een land waar homoseksualiteit strafbaar is en de rechten van de LHBT-gemeenschap met voeten worden getreden. Samen met gelijkgestemden vecht Kato tegen de antihomo terreur in zijn land, totdat het noodlot toeslaat en er een schokgolf van ongeloof over de wereld gaat. Een ontroerend portret van David en de kleurrijke, krachtige Kuchu's uit Kampala en hun aanhoudende strijd voor verandering van hun lot en een beter bestaan voor homoseksuelen in Afrika.

Sinds februari er in Oeganda een anti-homowet is aangenomen, worden de mensenrechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders op steeds grotere schaal geschonden. Volgens Human Rights Watch en Amnesty International was de situatie in het Afrikaanse land al zorgwekkend en is het dankzij de omstreden wet alleen maar erger geworden.

Met de vertoning van deze documentaire wordt er gekeken naar en aandacht gevraagd voor deze zorgwekkende situatie.

De thema-avond in de Grote Kerk is een onderdeel van Dordrecht Pride welke van 28 mei t/m 1 juni plaats vind met diverse activiteiten in de binnenstad.

Info

Organisator:

Adres:

Grote Kerk

Grote Kerk

Deel dit bericht met je vrienden!