dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Weefkring Dordrecht exposeert

Weefkring Dordrecht exposeert

27 mei 2014
Van dinsdag 27 mei 2014 tot en met zondag 01 juni 2014
Van 10:00 uur tot en met 16:00 uur

Weefsters in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht zetten tijdens de Week van het Weven de deuren open van 44 huiskamers, ateliers, musea en galeries. Onder het motto WEST WEEFT laten zij hun werk zien, variërend van traditioneel tot experimenteel.

Weven is een oeroude techniek, veel ouder dan breien en haken. Weven is technisch gezien het verbinden van groepen verticale en horizontale draden. Maar voor handweefsters is weven vooral het spelen met kleuren en materialen, variërend van katoen, linnen en wol, tot touw, koperdraad, papier en nog veel meer. De resultaten zijn altijd uniek, en variëren van gebruikstextiel tot ruimtelijke objecten. Weven is een ambacht, een kunde en een kunst.

De Week van het Weven biedt aan iedereen die wil kennismaken met weefsters en wat zij weven, een breed scala aan exposities, vaak met een eigen thema. In Halfweg is een overzichtstentoonstelling te zien. Bijzonder is ook een tentoonstelling met weefgetouwen uit andere culturen en tijden in Leiden.

Info

Organisator:

Adres:

Weefkring Dordrecht

Spuiweg 89

Deel dit bericht met je vrienden!