dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

The Hammond Special met oa Govert van der Kolm

The Hammond Special met oa Govert van der Kolm

24 mei 2014
Van zaterdag 24 mei 2014 tot en met zaterdag 24 mei 2014
Van 21:30 uur tot en met 00:00 uur

Op 24 mei speelt in Jazzpodium DJS een aantal Dordtse musici die ‘hun hart hebben gegeven’ aan het Hammond-orgel. Onder leiding van Govert van der Kolm zal op deze avond een aantal oude rotten en jong talent uit de regio dit populaire blues- en jazzinstrument heerlijk laten schreeuwen.

Govert van der Kolm groeide op tussen de muziek en besloot al op vijfjarige leeftijd om muzikant te worden. Via drums en percussie kwam hij bij de piano terecht. Vanaf zijn veertiende is hij al actief aan het spelen met diverse bands. Hij studeerde piano, docent Muziek en Hammond aan de Conservatoria van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Op zijn 20-ste kwam Govert voor het eerste in aanraking met blues en soul en vanaf zijn 22-ste begon hij met het begeleiden van buitenlandse en binnenlandse bluesartiesten. Monster Mike Welch and the Backbones was zijn eerste grote tour. Daarna volgde er vele Europese en Amerikaanse tournees voor Ruf Records. Govert begeleidde o.a. Eugene Hideaway Bridges, Candye Kane, Sue Foley, Deborah Coleman, Coco Montoya, Shakura S’aida, Dani Wilde, Roxanne Potvin, Matt Schofield, en Dede Priest. Op dit moment is hij vooral druk met zijn bluesband King of the World.

De andere organisten die zullen spelen zijn Ton Pluimert, Jan van Dongen en Willem ’t Hart. De ritmesectie bestaat uit onder andere Ton van der Kolk en Timothy van der Holst.

Zaterdag 24 mei 2014
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 6,--
www.jazzpodiumdjs.nl

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!