dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Thema-avond over euthanasie

Thema-avond over euthanasie

22 mei 2014
Van donderdag 22 mei 2014 tot en met donderdag 22 mei 2014
Van 19:00 uur tot en met 00:00 uur


Iedereen die belangstelling heeft voor euthanasie - ook wie zelf niet ziek en/of oud is - kan zich aanmelden voor een thema-avond op donderdag 22 mei in het Albert Schweitzer ziekenhuis Dordwijk, vanaf 19.30 uur (inloop 19.00 uur). Aanmelden is nodig en kan op www.asz.nl.

De euthanasieconsulenten van het ziekenhuis praten belangstellenden die avond bij over onder meer: wat is euthanasie, wat komt erbij kijken, aan welke vereisten moet voldaan zijn en wat moet je voor jezelf goed regelen als je ooit in aanmerking wil komen voor het zelf beslissen over je levenseinde? Euthanasie is namelijk geen recht in Nederland en een arts hóeft er niet aan mee te werken.

Normaalgesproken helpen de euthanasieconsulenten ernstig zieke patiënten van het ziekenhuis en hun naasten bij beslissingen rondom het levenseinde. “Wij merken dat het dan vaak te laat is voor een afgewogen keuze”, zeggen zij. "Je kunt al zo veel regelen en afspreken, wanneer je er wat eerder bij stilstaat." Vandaar dat zij nu al voor de derde keer zo'n avond houden, voor extra bewustwording. De zaal zat beide eerdere keren helemaal vol.

Het ziekenhuis wil beslist geen reclame maken voor euthanasie. “We willen mensen bewust maken van de mogelijkheden en onmogelijkheden. Dat hoort bij goede zorg.” Op de avond spreken behalve de euthanasieconsulenten ook een SCEN-arts (die de verplichte 'second opinion' geeft bij een euthanasieaanvraag) en een medisch specialist die ervaring heeft met euthanasie.

Info

Organisator:

Adres:

Albert Schweitzer Ziekenhuis

Locatie Dordwijk

Deel dit bericht met je vrienden!