dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Optreden Newworldson

Optreden Newworldson

22 mei 2014
Van donderdag 22 mei 2014 tot en met donderdag 22 mei 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Soul, funk, gospel... het zijn stijlen die je niet alleen kan horen, maar echt kunt beléven. De beste bands zijn in staat om zo’n beleving te brengen, en het Canadese Newworldson behoort zonder twijfel tot de wereldtop! De groep keert met haar nieuwe samenstelling en een nieuw programma terug naar Nederland; op 22 mei in Bonfire, Dordrecht en 23 mei in Hedon, Zwolle.

Newworldson is een unicum in de muziekwereld. De groep rondom zanger Joel Parisien en drummer Mark Rogers, bandleden van het eerste uur, steekt haar liefde voor soul, funk en gospel niet onder stoelen of banken. En waren Parisien met zijn soulstem en Rogers met zijn hoogstaande drumgrooves al uitzonderlijke talenten; inmiddels bestaat de band uit maar liefst zes leden die elk al ruimschoots hun sporen in gospel, soul, blues en funk circuits verdiend hebben! Zo zijn er bassist John Irvine en Leroy Emmanuel. Emmanuel, een alumnus van Motown, werkte eerder al samen met artiesten als Marvin Gaye enSmokey Robinson. De line-up wordt compleet gemaakt door Darryl Dixon op alt saxofoon en Dave Watson op de tenor en bariton saxofoon.

In Nederland heeft Newworldson een enthousiaste groep fans weten te strikken met een reeks onvergetelijke optredens. Zo speelde de band eerder op het Xnoizz Flevo Festival, de EO Jongerendag, Festival 316 en gaf ze concerten in o.a. Veendam. De muziekmix van jaren ’60 soul, funk, gospel en traditionals blijkt telkens weer dwars door cultuurgrenzen heen te gaan. Muziek verbroedert, en Newworldson is het levende bewijs! Dat dat niet zonder erkenning blijft, blijkt wel uit het bijna dozijn Juno Awards (een onderscheiding van de Canadese Gospel Music Association) dat de groep ontving. Het recente album ‘Rebel Transmission’ haalde een iTunes Top 10 lijst in Amerika en Canada.

Info

Organisator:

Adres:

Bonfire Dordrecht

Wijnstraat 117

Deel dit bericht met je vrienden!